Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirms pirmdien gaidāmās izšķirošās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles sestdien atlaists Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Ante Čačičs.

Horvātijas izlase sestdien cīnījās neizšķirti 1:1 ar Somiju, tomēr tā joprojām saglabā labas cerības uz finālturnīru un otrdien izšķirošajā mačā viesos spēlēs ar Ukrainu.

Viņa vietā sestdien tika apstiprināts Zlatko Daličs, preses konferencē pavēstīja Horvātijas Futbola asociācijas prezidents Davors Šukers. Tiek vēstīts, ka kā otrs kandidāts bijis Matjažs Keks, kurš kopš 2013. gada vada "Rijeka" vienību.

Pasaules kausa kvalifikācijas I apakšgrupā pēc deviņām kārtām līdere ar 19 punktiem ir Islande, bet Horvātija un Ukraina iekrājušas pa 17 punktiem. Islandei ir lielas priekšrocības, jo tā pēdējā mačā uzņems Kosovu, kas pagaidām nopelnījusi vien punktu, tomēr arī otrā vieta ļaus turpināt sacensības un piedalīties pārspēlēs.

Čačičs par Horvātijas izlases galveno treneri kļuva 2015.gada septembrī, noslēdzot līgumu līdz 2018. gada Pasaules kausa finālturnīram. Viņa vadībā Horvātija kvalificējās 2016.gada Eiropas čempionātam, kurā astotdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionei Portugālei.

Čačičs laikā no 1994. līdz 1998. gadam bija Horvātijas U-21 izlases galvenā trenera palīgs, bet no 2003. līdz 2006. gadam šādu pat amatu ieņēma Lībijas nacionālajā izlasē. Savukārt pirms izlases pārņemšanas viņš trenēja Zagrebas "Lokomotiva" komandu.

Aizstājējs Daličs kopš 2010. gada strādāja Āzijā, trenējot Jordānijas, Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu vienības. Dzimtenē viņš iepriekšējo reizi strādājis 2009./10. gada sezonā, kad trenēja "Slaven Belupo" komandu, bet nacionālajā līmenī no 2006. līdz 2011. gadam strādāja U-21 izlases treneru kolektīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!