Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns piektdien iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē, kamēr Kristaps Porziņģis šoreiz neizgāja laukumā.

Bertāns palīdzēja Sanantonio "Spurs" komandai savā laukumā ar rezultātu 113:93 (15:24, 36:24, 28:22, 34:23) revanšēties Sakramento "Kings".

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 18 minūtes, trāpot trīs no sešiem tālmetieniem, bet viņa vienīgais izpildītais divpunktu raidījums nebija precīzs. Tāpat Bertāna kontā bija divi bloki.

Rezultatīvākais "Spurs" rindās ar 20 punktiem bija Denijs Grīns, bet 15 punktus sameta Petijs Milss.

"Spurs" joprojām spēlēja bez pamatsastāva basketbolistiem Kavai Lenarda un Tonija Pārkera, kuri turpina atlabt no traumām. Tāpat nespēlēja arī pieredzējušais argentīnietis Manu Džinobili, bet debitēja jaunieguvums Rūdijs Gejs, kurš iepriekšējās trīs ar pusi sezonas pavadīja tieši Sakramento, šīs komandas rindās 18. janvāra spēles laikā arī pārraujot Ahileja cīpslu.

Abas komandas savā starpā tikās arī otrdien, kad pirmdien pārbaudes cikla ievadā "Spurs" zaudēja ar 100:106.

Tikmēr Ņujorkas "Knicks" komanda bez Porziņģa ar 100:104 (29:28, 33:35, 23:21, 15:20) viesos zaudēja Vašingtonas "Wizards". Kopā ar Porziņģi šoreiz Ņujorkas vienībai nepalīdzēja arī Mindaugs Kuzminsks, Kails O'Kvins, Rons Beikers un Franks Ntikilinā, bet pirmoreiz kopš februāra laukumā izgāja Žoakims Noā.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 16 punktiem bija jaunieguvums Eness Kanters, bet 15 punktus iemeta Tims Hārdevejs, kurš arī tika piesaistīts šovasar.

NBA 72. sezona sāksies 17. oktobrī, kad Porziņģis sāks savu trešo, bet Bertāns - otro sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!