Foto: vk.com/hc_lada

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ceturtdien svinēja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Torpedo" galvenā trenera Pētera Skudras vadībā viesos ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Viesiem vienīgos vārtus guva Deniss Paršins, kurš precīzi meta spēles 15.minūtē.

Ivans Lisutins "Torpedo" vārtos atvairīja visas jeb 31 "Slovan" hokejistu mesto ripu.

Tikmēr Daugaviņš laukumā bija 12 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus un uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem.

Bratislavas vienība savu nākamo maču aizvadīs sestdien, uzņemot ilgu neveiksmju sēriju turpinošo Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Citā KHL mačā Maskavas CSKA savā laukumā ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", svinot ceturto panākumu pēc kārtas.

Maskavieši visus trīs vārtus guva trešajā periodā, ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējoties Valērijam Ņičuškinam.

Kā vēstīts, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" vienībai.

Rīdzinieki cieta jau 14.zaudējumu pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Savukārt KHL antirekords ir 19 zaudējumi pēc kārtas, ko 2013./2014.gada sezonā piedzīvoja Maskavas "Spartak". "Dinamo" 14 mačos tikuši tikai pie viena punkta, kas tika iegūts iepriekšējā cīņā pret Maskavas CSKA.

"Dinamo" labā vienīgos vārtus guva krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kuram šī bija trešā spēle Rīgas komandā.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 51 punktiem 18 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda. Tās tuvākā sekotāja ir Helsinku "Jokerit" komanda, kas iekrājusi 35 punktus 14 mačos un pašlaik turpina desmit uzvaru sēriju.

Tikmēr ceturtā Rietumu konferencē ar 31 punktu ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, savukārt piektajā pozīcijā ar 30 punktiem 18 cīņās atrodama "Torpedo" komanda.

Šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 14 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie sešiem punktiem 18 mačos .

Austrumu konferencē pirmā ir ar 37 punktiem 16 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kamēr pa 32 punktiem ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard" komandām.

Vēl aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 30 punktiem ir piektajā vietā, bet aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 17 punktiem ir 12.vietā. Savukārt pēdējā - 14.vietā - konferencē ar desmit punktiem atrodas aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru vada Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!