Foto: Publicitātes foto

2020. gada Tokijas olimpisko spēļu mājvietas ūdens, kur jānorisinās triatlona un peldēšanas sacensībām, šobrīd ir pārāk piesārņots.

Šo faktu rīkotāji atskārtuši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvju viesošanās laikā, bet līdz Olimpiādes sākumam ir atlikušas nedaudz vairāk par 1000 dienām.

Ūdens piesārņojums radies, jo vasarā Tokijā bijušas ilgākas lietusgāzes nekā ierasts, un ūdenī radies liels daudzums baktēriju. Ņemtie paraugi no jūlija beigām līdz septembra sākumam uzrādījuši paaugstinātu piesārņojumu.

Vasarā Tokijā lietus lija trīs nedēļas pēc kārtas, kas veicināja piesārņojuma nonākšanu ūdenī.

Pie Tokijā esošā Odaibas jūras parka 2020.gada olimpiskajās spēlēs iecerētas sacensības triatlonā un peldēšanā atklātā ūdenī. Rīkotāji gan ir nolieguši iespēju pārcelt sacīkstes uz citu vietu, norādot, ka tiks veiktas nepieciešamās izmaiņas, lai Olimpiādē nodrošinātu vislabākos apstākļus.

Tikmēr SOK viceprezidents Džons Koutss uzsvēra, ka spēļu rīkotājiem jābūt gataviem, ja nu Tokijā olimpisko spēļu laikā ir sliktākie iespējamie laikapstākļi.

Tāpat Koutss norādīja, ka spēļu rīkotājiem vajadzētu samazināt budžetu par vienu miljardu dolāru (853 miljoniem eiro). Šobrīd tas ir 12 miljardu dolāru (10,2 miljardu eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!