Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kas vien no rīta galvenā trenera amatā apstiprināja Dmitriju Kvartaļnovu.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Vladislavs Kartajevs un zviedrs Stafans Kronvals, bet vārtos Aleksandrs Sudņicins tika galā ar visiem 20 pretinieku mēģinājumiem.

Karsums nospēlēja 13 minūtes un piecas sekundes, uzvarot vienā no diviem iemetieniem un izpildot divus spēka paņēmienus.

"Lokomotiv" komandai pirms šīs cīņas bija piecu zaudējumu sērija, piedevām trīs neveiksmes tika piedzīvotas ar rezultātu 1:6, tāpēc kluba vadība nolēmusi veikt kardinālas izmaiņas treneru sastāvā, atlaižot galveno speciālistu Alekseju Kudašovu un divus viņa palīgus, bet vietā pieņemot Dmitriju Kvartaļnovu.

Šīs izmaiņas gan neietekmēja Latvijas speciālistu Sergeju Naumovu, kurš turpina pildīt vārtsargu trenera pienākumus.

Pašlaik 46 gadus vecais Kudašovs par "Lokomotiv" galveno treneri strādāja kopš 2015.gada, abās iepriekšējās sezonās sasniedzot Gagarina kausa izcīņu, šajā pavasarī Rietumu konferences finālsērijā zaudējot nākamajai čempionei Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr Kvartaļnovs iepriekš vadījis KHL klubus Čerepovecas "Severstaļ", Novosibirskas "Sibirj" un Maskavas CSKA, ar pēdējo no tiem 2016.gadā aizkļūstot līdz Gagarina kausa izcīņas finālam.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda trešdien savā laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica latviešu speciālista Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", kuras rindās ir arī aizsargs Kristaps Sotnieks.

Šī mača rezultātu 17.minūtē atklāja "Lada" komandu pārstāvošais aizsargs Čārlzs Genovejs, kurš pirms pāris sezonām spēlēja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo". Viesi vadībā gan neatradās uz ilgu laiku, jo pēc 51 sekundes neizšķirtu panāca Korijs Keins.

Toljati vienībai ar vārtu gūšanu šajā mačā nevedās, bet 32.minūtē uzvaras vārtus mājinieku labā iemeta Zeks Jueņs.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 11 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, nopelnot četras soda minūtes.

Tikmēr traumētais Sotnieks šim mačam nebija pieteikts.

"Lada" vienībai šis bija 13.zaudējums pēdējo 14 maču laikā. Vēl septembrī bija informācija, ka Ābols, ja komandas sniegums neuzlabosies, varētu tikt atlaists no Toljati kluba galvenā trenera amata, tomēr pēcāk vadība pauda speciālistam uzticību. "Lada" izmaiņas treneru korpusā šajā kalendārajā gadā neplānojot veikt.

Viens no Ābola palīgiem "Lada" komandā ir Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Tikmēr pie uzvaras papildlaikā trešdien tika Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas mājās ar 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Mājinieki jau spēles 12.minūtē bija iedzinējos ar 0:2, vienu ripu ielaižot arī skaitliskajā vairākumā, tomēr turpinājumā "Admiral" spēja atspēlēties, neizšķirtu 2:2 panākot trīs minūtes pirms trešā perioda beigām, kad precīzs bija Dmitrijs Sajustovs.

Savukārt papildlaika otrajā minūtē vairākumā Vladimirs Tkačovs nodrošināja Vladivostokas komandai otro uzvaru pēdējos trīs uzvaru.

Bārtulis spēlēja 22 minūtes un 59 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, kā arī bloķēja divus metienus.

Savukārt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda trešdien tika pie uzvaras arī KHL sezonas 18.spēlē, atkārtojot sacensību rekordu. SKA komanda viesos ar rezultātu 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) ļoti pārliecinoši pieveica Ufas "Salavat Julajev". Līdz ar to iepriekšējās sezonas čempione panāca Omskas "Avangard" vienību, kas 2010./11.gada sezonas otrajā pusē no 26.decembra līdz 20.februārim guva 18 uzvaras pēc kārtas.

Zīmīgi, ka SKA komanda sešās no pēdējām septiņām spēlēm uzvarējusi ar vismaz trīs vārtu pārsvaru, bet četros mačos šajā laikā bijis piecu vai vairāk vārtu pārsvars.

Trešdienas mačā SKA iemeta pirmos piecus vārtus, bet pie pirmā "hat-trick" sezonā tika Iļja Kovaļčuks, kuram reizi asistēja arī SKA vārtsargs Igors Šestjorkins. Savukārt ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ņikita Gusevs, kuram pēdējos divos mačos kopā ir seši precīzi metieni.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 51 punktiem 18 mačos ir SKA komanda. Tās tuvākā sekotāja ir Helsinku "Jokerit" komanda, kas iekrājusi 35 punktus 14 mačos un pašlaik turpina desmit uzvaru sēriju.

Tikmēr otrā Rietumu konferencē ar 31 punktu ir savas divīzijas vadībā esošā Maskavas "Dinamo" vienība, bet tikpat punktu ir arī Maskavas CSKA, kas otrdien zaudēja punktu pret Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Savukārt sestajā pozīcijā ar 27 punktiem 17 cīņās atrodama Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda.

Šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 13 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie sešiem punktiem 17 mačos un ceturtdien viesosies pie Maskavas apgabala "Vitjaz".

Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 37 punktiem, kas trešdien savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) apspēlēja vienu no pastarītēm Hantimansijskas "Jugra".

Tikmēr pa 32 punktiem ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard". Šo vienību savstarpējā mačā trešdien mājās ar 5:4 (2:1, 3:2, 0:1) labāki bija Ņižņekamskas hokejisti.

Vēl "Kuņluņ Red Star" ar 30 punktiem ir piektajā vietā, "Admiral" ar 17 punktiem ir 12.vietā, bet pēdējā - 14.vietā - konferencē ar desmit punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!