Foto: F64

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) pagājušās sezonas fināla atkārtojumā trešdien čempione "Kurbads", kuras sastāvā debitēja ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja "Mogo" komandu, revanšējoties par čempionāta atklāšanas mačā piedzīvoto neveiksmi.

Pirmās trešdaļas vidū rezultātu atklāja "Kurbada" spēlētājs Rihards Remiņš, bet drīz vien izlīdzinājumu panāca Elviss Želubovskis, turklāt otrajā periodā Juris Ziemiņš jau pārņēma vadību "Mogo" komandai.

Trešās trešdaļas sākuma daļā Edgars Kurmis "Mogo" komandai varēja panākt jau 3:1, tomēr viņš ripu vārtos iedabūja ar slidu un vārtu guvumu neieskaitīja, turklāt jau ļoti īsu brīdi vēlāk "Kurbads" izlīdzināja rezultātu, kad no vārtu priekšas atzīmējās Sergejs Pečura.

Pēdējās pamatlaika minūtēs nepārprotama iniciatīva piederēja "Kurbadam", tomēr "Mogo" aizsargājās ļoti labi un neļāva pretiniekiem izveidot bīstamus momentus. Rezultāts tā arī vairs nemainījās, tāpēc uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienos, kur "Kurbads" uzvarēja ar 2:0, precīziem esot Deividam Sarkanim un Edgaram Brancim.

Šajā mačā "Kurbada" rindās debitēja īstermiņa līgumu noslēgušais Sprukts, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, bet sekmīgi darbojās iemetienos, uzvarot 13 no 18 mēģinājumiem.

"Mogo" pieveica "Kurbadu" ar 5:3 sezonas atklāšanas mačā, turklāt pēc tam pagājušās sezonas čempioni pamanījās piekāpties arī "Liepāja"/"Optibet" un "Rīgas" komandām, tomēr tagad viņi kopvērtējumā jau pietuvojušies abām galvgalī esošajām vienībām.

Vēl vienā OHL spēlē trešdien pārsteigumi netika fiksēti, "Liepāja"/"Optibet" vienībai ar 9:2 (1:0, 4:0, 4:2) sagraujot "Rīgu".

Liepājnieku rindās vārtus guva deviņi dažādi hokejisti, no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" nosūtītajam Nikolajam Jeļisejevam, kā arī Laurim Bajarunam un Kārlim Ozoliņam pie precīziem metieniem pievienojot arī divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt turnīra septembra labākajam spēlētājam Mārtiņam Oskaram Freimanim bija tikai trīs rezultatīvas piespēles.

Pirmā turnīra sestās kārtas spēle tika aizvadīta vēl otrdien, kad Jelgavas kluba "Zemgale"/LLU hokejisti viesos pamatlaika beigās izglābās no zaudējuma un pagarinājumā ar 2:1 pārspēja "Prizma" komandu, kas šosezon turnīrā joprojām nav tikusi pie uzvarām.

Kopvērtējumā tagad par līderi ar 14 punktiem piecās spēlēs kļuvusi "Liepāja"/"Optibet" vienība, kam ar 13 punktiem sešās cīņās seko "Mogo", bet deviņi punkti ir "Kurbadam".

Vēl septiņus punktus iekrājusi "Zemgale"/LLU, seši punkti ir "Rīgai", bet "Prizma" savākusi divus punktus.

Nākamās kārtas centrālajā mačā sestdien "Liepāja"/"Optibet" uzņems "Mogo" spēlētājus.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!