Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda otrdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Čempionu līgā neizmantoja iespēju nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs, cerības tikt astotdaļfinālā atliekot uz apakšgrupu turnīra pēdējo kārtu.

"Lions" H apakšgrupas spēlē viesos pagarinājumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) atzina Austrijas kluba Klāgenfurtes KAC pārākumu.

Cīrihes vienība neveiksmei bija tuvu jau pamatlaikā, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Kriss Baltisbergers vairākumā panāca izlīdzinājumu. Tomēr papildlaika 24.sekundē KAC izrāva uzvaru, precīzi metot Martinam Šumnigam.

Ķēniņš spēlēja 14 minūtes un 46 sekundes, sešas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Lions" šīs sezonas Čempionu līgā piedzīvoja trešo neveiksmi piecos mačos.

Citā šīs grupas spēlē iepriekšējās sezonas sacensību čempione Gēteborgas "Frolunda" no Zviedrijas mājās ar 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) uzvarēja Francijas čempioni Gapas "Rapaces", kurā pērn spēlēja Latvijas hokeja aizsargs Kristaps Bazevičs.

"Frolunda" nodrošināja pirmo vietu grupā un iekļūšanu astotdaļfinālā. Zviedrijas klubam ir 14 punkti, kamēr "Lions" un KAC tikuši pie astoņiem punktiem, bet "Rapaces" ir tukšā.

Pēdējā kārtā 11.oktobrī "Lions" atkal uzņems Klāgenfurtes komandu, šī mača uzvarētājai tiekot izslēgšanas spēlēs.

Vēl otrdien E apakšgrupā Kārdifas "Devils", kuru pārstāv 19 gadus vecais Toms Rutkis, kurš dzimis Latvijā, bet pieņēmis arī Lielbritānijas pasi un pārstāvējis šīs valsts U-18 izlasi, mājās negaidīti ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) uzvarēja Zviedrijas klubu Vekšes "Lakers".

Rutkis spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

"Devils" izcīnīja otro uzvaru piecos mačos, taču uz izslēgšanas spēlēm vairs nepretendē, tāpat kā cerības šajā grupā zudušas titulētajam Šveices klubam "Davos", kas ar četriem punktiem ir grupas pēdējā vietā, kamēr Kārdifas komandai ir punkts vairāk.

Tikmēr E apakšgrupā pirmās divas vietas garantējušas zviedru "Lakers" un čehu Libereces "Bīlī Tigrši" komandas.

Trešdien piektās kārtas spēli aizvadīs latviešu Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas augstākās līgas komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kas F apakšgrupas mačā mājās uzņems Šveices klubu "Bern".

Tikai uzvara saglabās "Mountfield" spēlētājiem izredzes uz astotdaļfinālu.

Citā šīs grupas spēlē otrdien Notingemas "Panthers" no Lielbritānijas mājās ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Somijas klubu Turku TPS, sagādājot kārtējo pārsteigumu un nodrošinot sev ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

"Panthers" ir 11 punkti piecos mačos, pa sešiem punktiem ieguvušas TPS un "Bern", bet "Mountfield" ar vienu uzvaru četros mačos ir tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā IIHF Čempionu līgas dalībnieku skaits ir samazināts no 48 uz 32 komandām, turklāt kvalificēties turnīram varēja vien pēc sportiskajiem rezultātiem.

Grupu kārtā 32 klubi salozēti astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu cīņām katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas sacensībās, kurās, sākot no astotdaļfināla, tiks noskaidroti uzvarētāji. Pirmajās trīs izslēgšanas turnīra kārtās labākos noteiks divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgā no latviešu pārstāvētajām komandām vistālāk tika "Lions", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējās sezonas finālā Gēteborgas "Frolunda" pagarinājumā ar 4:3 apspēlēja Čehijas vienību Prāgas "Sparta".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!