Foto: F64
Jelgavas "Zemgale"/LLU kluba hokejisti otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē viesos pamatlaika beigās izglābās no zaudējuma un pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Prizma" komandu, kura šosezon turnīrā joprojām nav tikusi pie uzvarām.

Jelgavniekiem uzvaru pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Ričards Bernhards, tobrīd "Zemgale"/LLU komandai spēlējot lielajā skaitliskajā vairākumā. Sīvajā spēlē 50.minūtē rezultātu atklāja "Prizma" spēlētājs Haralds Podziņš, kura vecākais brālis Ainārs savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā.

"Prizma" bija tuvu savai pirmajai uzvarai sezonā, tomēr 29 sekundes pirms trešā perioda beigām Mārtiņš Mežulis panāca neizšķirtu, piedevām tobrīd "Zemgale"/LLU vārti bija tukši, vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju.

Vēl trīs sekundes pirms pamatlaika beigām "Prizma" nokļuva mazākumā, bet pagarinājumā rupji nospēlēja arī Edgars Lipsbergs, mājiniekus nostādot pavisam nepatīkamā situācijā, ko viesi izmantoja ar Bernharda precīzo metienu.

"Zemgale"/LLU pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet "Prizma" šosezon OHL zaudējusi visos sešos mačos.

Kopvērtējumā līdere ar 12 punktiem piecos mačos ir "Mogo" komanda, bet punkts mazāk ir "Liepāja"/"Optibet" vienībai, kas aizvadījusi arī spēli mazāk.

Tikmēr septiņi punkti ir "Kurbadam" un "Zemgale"/LLU komandai, par punktu atpaliekot "Rīgai", kamēr "Prizma" sakrājusi divus punktus.

Trešdien OHL čempionātā savā starpā tiksies pērnā gada finālisti "Mogo" un "Kurabds", kamēr "Liepāja"/"Optibet" uzņems "Rīgu".

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Kurbads", finālsērijā ar 4-3 apspēlējot "Mogo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!