Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi īstermiņa līgumu ar 27 gadus veco un 2,14 metrus garo latviešu centra pozīcijas spēlētāju Dāvi Rozīti, informēja komandas preses dienests.

Pirmssezonas posmu sešu nedēļu garumā Dāvis Rozītis pavadīja Grieķijas otrās spēcīgākās līgas klubā "Doxa Lefkadas". Pagājušajā sezonā Dāvis Rozītis spēlēja divās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandās. Sezonu Rozītis iesāka Liepājas komandā, kuras sastāvā vidēji spēlē LBL viņam 11,2 punkti, 8,4 atlēkušās bumbas un 1,1 bloks. Janvārī Rozītis pārcēlās uz "Baronu", kura rindās vidēji mačā savāca 10,2 punktus, 7,7 atlēkušās bumbas un 1,1 bloku, palīdzot savai komandai izcīnīt LBL bronzas medaļas.

"Ņemot vērā Klāva Čavara nespēlēšanu tuvākajā laikā savainojuma dēļ, groza apakšā bija nepieciešami papildspēki, tāpēc esam piesaistījuši Dāvi Rozīti," skaidroja komandas galvenais treneris Jānis Gailītis. "Viņam aiz muguras ir laba iepriekšējā sezona, kurā Dāvis sevi labi parādīja. Sagaidām, ka Dāvis mūsu komandai sniegs enerģiju un agresivitāti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā."

Pats Rozītis sacīja, ka viņam ir gods pievienoties tik tradīcijām bagātai komandai kā "VEF Rīga". "Centīšos ar agresivitāti un enerģiju aizsardzībā un uzbrukumā palīdzēt komandai gan Latvijas basketbola līgā, gan VTB Vienotajā līgā. Lielākā daļa komandas spēlētāju ir zināmi un ar daudziem ir spēlēts kopā iepriekš, tāpēc domāju, ka ar iekļaušanos problēmu nebūs un kopā spēsim paveikt lielas lietas," viņš uzsvēra.

Dāvis Rozītis ir Cēsu basketbola skolas audzēknis. Līdz vidusskolas absolvēšanai viņš pārstāvēja Cēsu jaunatnes basketbola komandas, kā arī spēlēja LBL II divīzijā, kļūstot par tās 2008./2009. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju. Pēc tam Rozītis devās uz ASV, kur spēlēja basketbolu un studēja Dienvidkalifornijas universitātē. Pēc viena gada Kalifornijā Rozītis pārcēlās uz Havaju salu universitātes basketbola komandu, kur pavadīja atlikušo laiku koledžu basketbolā.

Pēc pieciem Amerikā pavadītiem gadiem uz 2014./2015. gada sezonu Rozītis atgriezās Latvijā, pievienojoties Valmieras komandai. Tajā viņš pavadīja divas sezonas, vienu reizi ar valmieriešiem Rozītis kļuva par Latvijas čempionu.

Dāvis Rozītis pārstāvējis Latvijas U16, U18 un U20 (divreiz) jauniešu izlases. Tāpat Rozītis bijis Latvijas valstsvienības kandidātos, aizvadot tās sastāvā arī pārbaudes spēles gatavošanās posmā pirms 2015. gada Eiropas čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!