Foto: AP/Scanpix

Nacionālā Hokeja līga (NHL) oficiāli apstiprinājusi, ka leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs veic pārrunas ar Kalgari "Flames" komandu par nākamo sezonu, kas hokejistam varētu būt pēdējā šai līgā.

45 gadus vecais Jāgrs ar "Flames" gatavojas parakstīt līgumu uz vienu sezonu par vienu miljonu dolāru, bet vēl vienu miljonu viņš saņems piemaksās.

"Mēs vēl neesam paziņojuši par darījumu," NHL mājas lapā citēts Klagari kluba galvenais treneris Glens Gulutzans. "Varu tikai atklāt, ka viņš vakar zvanīja un mēs papļāpājām."

"Variantu NHL bija ļoti maz," atzinies Jāgrs. "Piedāvājumi bija līdzīgi, bet man svarīgs faktors bija tas, ka "Flames" ar mani kontaktējās jau no paša sākuma. Ne pārāk intensīvi, taču regulāri. Sentluisā daži pieredzējuši spēlētāji ir guvuši traumas, taču viņi sezonas laikā atgriezīsies ierindā. Es tur būtu vienkārši rezervists. Toties Kalgari es reāli spēlēšu."

Pieredzējušais uzbrucējs uzskata, ka šī viņam būs pēdējā sezona pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā. "Šī gandrīz 100% ir mana pēdējā sezona NHL," viņš saka. "Vismaz pēdējā sezona Kanādā. Ja tu Kanādā nespēlē labi, tad tā ir lielāka problēma, nekā, ja tu nespēlē vispār!"

Aizvadītajā NHL sezonā Jāgrs pārstāvēja Floridas "Panthers" un sakrāja 46 (16+30) rezultativitātes punktus, izvirzoties otrajā vietā visu laiku rezultatīvāko NHL spēlētāju sarakstā. Viņa kontā NHL ir 1914 (765+1149) punktu, vairāk ir tikai Veinam Greckim – 2857.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!