Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" pirmdien cieta smagu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA nonāca panākuma attālumā no līgas uzvaru rekorda atkārtošanas.

Karsuma pārstāvētā komanda viesos ar 1:5 (1:2, 0:1, 0:2) zaudēja Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Maskaviešus devītajā minūtē vadībā izvirzīja krievu uzbrucējs Vladmirs Brjukins, bet viņa precīzais metiens izrādījās viesu vienīgie vārti šajā spēlē. Turpmākajā mača gaitā mājinieki guva piecus bezatbildes vārtus, ar "hat-trick" atzīmējoties kanādiešu uzbrucējam Kvintoma Houdenam.

Karsums šajā spēlē 13 minūšu un 45 sekunžu laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr iepriekšējās sezonas čempione SKA pretinieku laukumā ar 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Četras ripas "Lokomotiv" vārtos sameta SKA uzbrucējs Ņikita Gusevs.

SKA uzvarējusi visās 17 šosezon aizvadītajās spēlēs, par vienu panākumu atpaliekot no Omskas "Avangard" 2010./2011.gada 18 uzvaru sērijas, kas ir līgas rekords.

Kā vēstīts, latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) mājās piekāpās šosezon veiksmīgu sniegumu rādošajiem Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēlētājiem.

Bārtulis nospēlēja 22 minūtes un 33 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem un izpildot vienu spēka paņēmienu.

"Admiral" komanda tikai otro reizi pēdējās deviņās spēlēs palika bez punktiem. Iepriekšējā mačā tā ar 5:2 Rīgā droši uzvarēja vietējo "Dinamo" vienību.

Tikmēr "Avangard" viesos ar 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) apspēlēja "Soči" komandu, visas 28 pretinieku mestās ripas atvairot Oļegam Šiliņam. Savukārt Astanas "Baris" pretinieku laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", visus 44 metienus neitralizējot Henriham Karlsonam.

Vēl Hantimansijskas "Jugra" viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Ufas "Salavat Julajev", uzvaras "bullīti" iemetot Pāvelam Varfolomejevam, bet Kazaņas "Ak Bars" savu skatītāju priekšā ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) guva virsroku pār Novosibirskas "Sibirj".

Pirmdien Artūra Kuldas pārstāvētajai "Kuņluņ Red Star" bija plānots uzņemt Čeļabinskas "Traktor" hokejistus, tomēr Ķīnas vienībai nebija, kur šo spēli aizvadīt, tāpēc duelis ir pārcelts.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 48 punktiem 17 mačos ir SKA komanda. Somijas klubs Helsinku "Jokerit" 13 spēlēs ticis pie 32 punktiem, bet Maskavas "Dinamo" kontā ir 31 punkts 18 cīņās. Ceturto vietu ar 29 punktiem 14 spēlēs ieņem Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Maskavas CSKA, kam ar 27 punktiem 16 spēlēs seko Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur spēlē Kaspars Daugaviņš, bet galvenais treneris ir Pēteris Skudra.

Tikmēr konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 12 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie pieciem punktiem 16 mačos.

Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 34 punktiem. "Kuņluņ Red Star" ar 27 punktiem ir septītotā, "Admiral" ar 15 punktiem ieņem 12.vietu, bet divas pozīcijas zemāk ar desmit punktiem ir Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, bet pārstāv Kristaps Sotnieks.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!