Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija čempionāta labāko četrinieka turnīra priekšpēdējā spēlē nedēļas nogalē pašreizējā čempionvienība "Garkalne/ Livonia" ar 61:0 (26:0) sagrāva "Jūrmalu", kas sacensības noslēdza ārpus medaļniekiem - ceturtajā vietā.

Tikmēr "livoniešus" tagad sagaida Latvijas čempionāta "zelta mačs" pret saviem sīvākajiem pretiniekiem "Stats/Ķekava".

"Livoniešu" pārsvars mačā pret jūrmalniekiem neradīja šaubas. "Jūrmalas" komanda cīņas gaitā saskārās ar sastāva problēmām, jo savainojumu dēļ nācās veikt maiņas, kas vēl vairāk pavājināja vienības sniegumu. Svētdien notikušajā mačā "Garkalne/Livonia" veica deviņus piezemējumus, bet pēc tiem štata sitienu izpildītājs Kristaps Bērziņš nerealizēja tikai vienu. Pa diviem piezemējumiem izdarīja Vigo Valdavs juniors, Reinis Pepa un Kaspars Briedis, bet pa reizei bumbu aiz līnijas ienesa Dāvids Bērtiņš, Ainārs Bērziņš un Edgars Poļikevičs.

Latvijas čempionāta kulminācija un "zelta mačs" starp "Garkalne/Livonia" un "Stats/Ķekava" notiks 7. oktobrī Upesciemā. Pirms sezonas noslēdzošās spēles "Garkalne/Livonia" par pieciem punktiem atpaliek no "miesniekiem". Lai "livonieši" atkal kļūtu par čempioniem, pēdējā spēlē viņiem jāuzvar "miesnieki" vismaz ar trīs piezemējumu un 24 punktu pārsvaru, savādāk zelta medaļas kaklā kārs "Stats/Ķekava" regbisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!