Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas un Ķīnas svarcelšanas federācijām par antidopinga pārkāpumiem piešķirtas viena gada diskvalifikācijas, kas līdz ar to šīs valsts atlētiem liegs piedalīties pasaules čempionātā.

Kopumā deviņām valstīm Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) ir piemērojusi diskvalifikācijas - bez Krievijas un Ķīnas tās ir arī Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Moldova, Kazahstāna, Turcija un Ukraina.

Tādējādi šo valstu sportisti nevarēs piedalīties šī gada pasaules čempionātā, kas ASV notiks no 28.novembra līdz 5.decembrim.

Sodi piešķirti pēc atkārtotām pārbaudēm 2008. un 2012.gada olimpisko spēļu analīzēs, kur katrai no valstīm bija vēl pa vismaz trim pozitīviem rezultātiem.

Svarcelšanā ir ļoti liels dopinga lietošanas gadījumu skaits, turklāt tieši šis ir iemesls, kāpēc sporta veids vēl nav apstiprināts 2024.gada olimpisko spēļu programmā.

Svarcelšana ir apstiprināta 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, taču Japānā šajā sporta veidā piedalīšoties mazāk atlētu nekā pērn Riodežaneiro.

Krievijas svarcēlājiem, kā arī daudziem citiem šīs valsts sportistiem jau bija aizliegts piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!