Foto: F64
Eiropas Sporta nedēļa noslēdzas ar trijiem lieliem nakts pasākumiem: 29. septembrī – Vislatvijas orientēšanās nakts sacensības, 30. septembrī – Nakts peldējums un Kr. Valdemāra ielas Nakts brauciens.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā izskanēs ar trim vērienīgiem nakts pasākumiem. Pirmais no tiem – Vislatvijas orientēšanās nakts jeb rogainings tumsā – notiks jau šodien, 29. septembrī plkst. 20.00 sešās pilsētās vienlaicīgi – Rīgā, Jūrmalā, Talsos, Limbažos, Salaspilī un Vecumniekos.

Savukārt sestdienā, 30. septembrī ikviens interesents aicināts piedalīties gan "Nakts peldējumā 2017", gan arī galvaspilsētas atjaunotās Kr.Valdemāra ielas jaunā seguma iemēģināšanā ar skrituļslidām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem.

Vislatvijas orientēšanās nakts

Vislatvijas orientēšanās naktī dalībniekiem būs iespēja izmēģināt neierastu rogainingu – kotrolpunktos būs plāksnītes ar QR kodu, kuru atpazīs speciāli šim pasākumam izstrādātā rogaininga lietotne sportistu viedtālrunī.

"Šīs sacensības Latvijas Orientēšanās federācijai nav tradicionālas – tās notiek bez labi pazīstamajām orientēšanās prizmām un SI kartēm, bet gan inovatīvi, – izmantojot viedtālruni," informēja Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītāja Ilze Straume.

"Mēs ticam, ka orientēšanās sports ir piemērots ikvienam, tāpēc turpinām strādāt, lai atrastu dažādus interaktīvus veidus, kā šo sporta veidu padarīt vēl pieejamāku plašākai sabiedrībai. Vislatvijas Orientēšanās nakts gan ir tikai pirmais solis – ļoti ceram uz iedzīvotāju atsaucību, lai jau nākamgad šis sporta pasākums varētu notikt lielākā skaitā pilsētu un izveidotā aplikācija būtu pieejama arī citās viedierīcēs," sacīja I. Straume.

Sacensībās var piedalīties ikviena komanda 2 – 5 cilvēku sastāvā, ņemot līdzi viedtālruni (ieslēgtu, uzlādētu, ar ieslēgtu GPS un īpašu mobilo aplikāciju). Dalībniekiem tiks dots trīs stundu kontrollaiks, karte un kontrolpunkti ar dažādām vērtībām. Uzvarēs komanda, kura savāks visvairāk punktu. Sacensību centri: Rīgā – pie Elektrum Olimpiskā centra Grostonas ielā 6B; Jūrmalā – pie Lielupes pamatskolas Aizputes ielā 1A; Limbažos – pie Limbažu pašvaldības Rīgas ielā 16; Talsos – pie Talsu Valsts ģimnāzija Brīvības ielā 29; Salaspilī – pie Salaspils sporta nams Smilšu ielā 1; Vecumniekos – pie Vecumnieku tautas nama Rīgas ielā 5. Kopīgais starts tiks dots 29. septembrī plkst. 20:00. Reģistrācija un karšu saņemšana no plkst. 19:00, finišs – 23:00, apbalvošana ap plkst. 23:30. Sacensību teltīs būs paredzēta vieta mantu atstāšanai.

Plašāk par sacensību norisi, kā arī reģistrēšanās sacensībām: www.rogaining.lv. Dalība sacensībās ir bez maksas. Sacensības rīko Latvijas Orientēšanās federācija Eiropas Sporta nedēļas ietvaros.

"Nakts peldējums 2017"

30. septembrī "Nakts peldējums 2017" notiks vienlaicīgi trijās pilsētās – Rīgā, RTU Ķīpsalas peldbaseinā, Ventspilī – Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā, kā arī Liepājā – Liepājas Olimpiskajā centrā.

"Nakts peldējums 2017" pasākumu laikā neformālā gaisotnē, organizējot peldēšanu komandās, plānots uzstādīt īpašu rekordu – visgarāko stafetes peldējumu. Īpaši šim notikumam par godu tiks padomāts par baseinu izgaismojumu un muzikālo pavadījumu, kas peldētājiem un arī skatītājiem padarīs šo pasākumu par vizuāli baudāmu un neaizmirstamu pieredzi.

"Nakts peldējums tiek rīkots kā stafete, kurā viens otru motivēsim nopeldēt savu distanci. Pieteikties un piedalīties var jebkurš, izvēloties savu distanci, un kļūstot arī citiem par motivāciju – lai vienkārši piedalītos vai nopeldētu," stāsta Dins Vecāns, #BeActive vēstnesis un distanču skrējējs.

"Nakts peldējumā 2017" RTU Ķīpsalas peldbaseinā no plkst. 20.00 klātesošie tiks informēti gan par treniņu iespējām sinhronajā peldēšanā, notiks grāmatas "Peldēšana" prezentācija, kā arī varēs uzzināt par ūdenspolo spēles pamatiem un treniņu iespējām. Savukārt plkst. 21.00 sāksies #BeActive un Nakts peldējuma vēstnešu peldējums, kurā piedalīsies Ivars Ījabs, Edgars Gauračs, Jānis Krops, Dins Vecāns un Māris Liepiņš. Interesenti varēs ziedot arī savu peldēšanas inventāru "Otrajai Elpai". Nakts peldējumam vēl var pagūt pieteikties interneta vietnē www.naktspeldejums.lv.

Kr.Valdemāra ielas Nakts brauciens

Savukārt 30. septembrī Rīgā, svinīgi atklājot vēl vienu galvaspilsētas maģistrāli – izremontēto Kr.Valdemāra ielu, uz "Nakts braucienu" pie Brīvības pieminekļa aicināti pulcēties galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi. Sacensību šovs, paraugdemonstrējumi, aktivitātes un konkursi šajā pēcpusdienā jau no plkst. 21.00 norisināsies pie Brīvības pieminekļa, līdz plkst. 23.00 tiks dots starts braucienam 5,8 km garumā, kurā aicināti piedalīties visi, kuriem ir skrituļslidas, skrejriteņi un skrituļdēļi.

5,8 kilometru garais maršruts sāksies pie Brīvības pieminekļa, virzīsies pa Brīvības bulvāri līdz Elizabetes ielai, tad pa tikko remontēto Kr. Valdemāra ielu līdz Zirņu ielai, kur būs apgriešanās vieta un tālāk atpakaļ pa Kr. Valdemāra ielu līdz Raiņa bulvārim, un tad līdz finišam, kas tāpat kā starts būs pie Brīvības pieminekļa. Brauciena dalībniekus vairākās vietās uzmundrinās arī dīdžeji.

"Nakts brauciens" noslēgsies plkst. 2.00 naktī. Pieteikties braucienam iespējams līdz 29. septembra plkst. 23.59 interneta vietnē: www.naktsbrauciens.lv. Šajā vietnē var uzzināt arī plašāku informāciju par brauciena noteikumiem. Pasākumu rīko "Baltic Events" sadarbībā ar Rīgas domi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!