Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien turpināja savu uzvaras gājienu, Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā sensacionāli uzvarot pasaules ranga pirmo numuru Garvini Mugurusu no Spānijas.

Ostapenko pēc zaudētā pirmā seta atspēlējās, tad atspēlējās izšķirošajā setā un uzvarēja maču ar 1-6, 6-3, 6-2. Šī ir pirmā reize viņas neilgajā profesionālās tenisistes karjerā, kad uzvarēta tiek pasaules ranga līdere.

Kļūdām bagātā pirmajā setā Ostapenko nekādi nespēja atrast savu spēles stilu, uzvarot tikai vienu geimu un bez variantiem piedzīvojot zaudējumu ar 1-6. Visā pirmajā setā Ostapenko netika ne pie vienas breikbumbas, bet otrā seta sākumā "sausā" uzvarēja pretinieces serves geimu un šokēja spānieti. Kopš šī brīža otrajā setā pilnībā kortā dominēja Latvijas tenisiste, un tikai viņas kļūdas ļāva pretiniecei līdzvērtīgi cīnīties.

Mugurusa gan uzreiz lauza Ostapenko servi, tad no 1-3 panāca arī 3-3, bet tad Latvijas tenisiste uzvarēja trīs geimus, gūstot panākumu arī otrajā setā. Pirms trešā seta spāniete palūdza medicīnisko pārtraukumu, kas izsita Ostapenko no uzņemtā ritma. Ostapenko zaudēja pirmos divus geimus, bet tad atguva "spēles garšu", droši ar skaistu sniegumu uzvarēja sešus geimus pēc kārtas un triumfēja mačā.

Tagad Uhaņas turnīra pusfinālā viņa spēlēs pret pasaules ranga 37. vietas īpašnieci austrālieti Ešliju Bārtiju, kura ceturtdaļfinālā arī sarūpēja pārsteigumu, ar 4-6, 7-6 (7:3), 7-6 (7:2) uzvarot čehieti Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko ieguvusi 350 ieskaites punktus pasaules rangā un nākamajā nedēļā pakāpsies jau uz astoto vietu, kā arī praktiski sev nodrošinājusi iekļūšanu WTA sezonas noslēguma turnīrā, kurā spēlēs astoņas labākās tenisistes.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!