Foto: Shutterstock
27. septembrī "Velosolutions" velotrasē Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116A, trijās stundās uzstādīts jauns trases rekords – dalībniekiem dodoties trasē, tika kopīgi nobraukti 116,5 km jeb attālums, kas ir līdzvērtīgs Rīgas robežas perimetram. Pasākums "Minam apkārt Rīgai!" tika rīkots Eiropas Sporta nedēļas ietvaros, informēja organizatori.

Jaunajā Rīgas Centra sporta kvartāla "Velosolutions" trasē 27. septembrī ikviens interesents ar dažādiem braucamajiem – velosipēdiem, skeitborda dēļiem un citiem braucamrīkiem – varēja piedalīties trases rekorda uzstādīšanā. Velotrase ir 310 m gara, attiecīgi pasākuma dalībniekiem bija jāveic 374 apļi, lai nobrauktu attālumu, kas ir vienāds ar Rīgas perimetru. Pasākuma laikā ikviens varēja sekot līdzi uz kartes, cik liels attālums jau nobraukts un cik vēl jāmēro.

"Prieks un gandarījums par katru, kurš piedalās un brauc – jauns vai vecs, maziņš vai liels, māk vai nemāk, un, ja krīt, tad ceļas un vienīgi ar smaidu," atzina Kaspars Alksnis, "Velosolutions Baltics" pārstāvis un pasākuma rīkotājs.

3000 kvadrātmetru lielā asfalta velotrase galvaspilsētā atvērta vien pāris nedēļas, taču jau kļuvusi par rīdzinieku iecienītu atpūtas vietu, jo to iespējams izmantot ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem, piemēram, kalnu vai pilsētas velosipēdiem, longbordiem, skrituļslidām, skeitbordiem, skrejriteņiem, BMX un citiem.

Līdzīgs velotrases projekts 1. septembrī jau tika atklāts arī pie Rīgas Pļavnieku pamatskolas. Projektus īstenojis uzņēmums "Velosolutions.lv", kas izbūvējis asfalta velotrases arī Daugavpilī, Pērnavā un Cēsīs.

Ar Eiropas Komisijas atbalstu iedibinātā Eiropas Sporta nedēļa Latvijā tiek rīkota jau trešo gadu, un tās mērķis ir mudināt cilvēkus pievērsties sportošanai un veselīgam dzīves veidam. Eiropas Sporta nedēļas pasākumi visos Latvijas novados norisināsies no līdz 30. septembrim. Plašāk par Eiropas Sporta nedēļu var uzzināt interneta vietnē www.beactive.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!