Foto: LETA

Vladivostokas "Admiral" komanda un tās kapteinis Oskars Bārtulis no Rīgas aizbrauca ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta trim kopvērtējuma punktiem, ko saņēma par uzvaru pār Rīgas "Dinamo", kas trešdien piedzīvoja 12. zaudējumu pēc kārtas.

Arī Vladivostokas "Admiral" šo sezonu iesāka neveiksmīgi, viņu kontā 11 zaudējumi, arī pēdējos četros mačos komanda piedzīvojusi zaudējumus, tāpēc uzvara Rīgā, pēc kapteiņa domām, labvēlīgi ietekmēs spēlētāju noskaņojumu, atgriežoties mājās.

Spēlē pret Rīgas "Dinamo" Vladivostokas komanda līdz pirmā perioda sākumam bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, bet visā spēlē uzvarēja ar 5:2 (2:0, 1:0, 2:2).

"Labi, ka sākumā iemetām "ātros golus", tas noņēma džekiem stresu, līdz ar to spēle aizgāja, kā mēs gribējām," portālam "Delfi" atzina Oskars Bārtulis. "Beigās atkal atslābinājāmies un ātri zaudējām divus vārtus."

Savas komandas sniegumu šai mačā pieredzējušais aizsargs nevēlējās novērtēt ar atzīmi, nosakot, ka tas jādara treneriem. "Galvenais, ka paņēmām trīs punktus, tagad lidojam mājās un spēlējam tālāk!" viņš saka. "Man šī spēle, protams, man ir īpašāka nekā citas. Šoreiz vinnējam. Pērn Liepājā zaudējām…"

Neveiksmīgo sezonas sākumu "Admiral" kapteinis skaidro arī ar neparocīgo čempionāta kalendāru. "Jā, var teikt, ka sezonas sākums nebija veiksmīgs," viņš piekrīt. "Tomēr sešas spēles izbraukumā, daudz ielaižam spēles pēdējās sekundēs, pēdējās minūtēs, arī šajā spēlē Rīgā. Spēļu beigās pazūd koncentrācija – pie tā ir jāstrādā. Mums laikam ir arī KHL rekords papildlaika spēļu skaita ziņā. Kā ir, tā ir. Arī no tā mācāmies, jo komanda ir jauna, kaut kādos brīžos varbūt pietrūkst pieredzes."

"Sezona ir gara… Protams, ir bijušas sapulces, jo visi saprot, ka šāds rezultāts nav apmierinošs," stāsta Bārtulis. "Arī vakar ilgi runājām ar spēlētājiem. Malači, ka šodien saņēmās. Protams, bija liels spiediens, bet izturējām."

Pēc spēles Rīgā Vladivostokas "Admiral" KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pacēlušies uz 11. pozīciju; sezonas sākumā viņi bija pārliecinoši pēdējā vietā. Līdz astotajai vietai "admirāļiem" pietrūkst deviņu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!