Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa ranga līdere Jeļena Ostapenko, kura ceturtdien Uhaņas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar šī brīža planētas pirmo raketi Garvinji Mugurusu, uzskata, ka ar savu labāko sniegumu var uzveikt līdz šim divos mačos nepārspēto spānieti.

Šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko, kā arī šīs sezonas Vimbldonas čempionātā triumfējusī Mugurusa savā starpā līdz šim spēlējušas divas reizes, divus gadus pēc kārtas tiekoties Romas WTA "Premier" turnīrā. Pērn spāniete trešās kārtas cīņā bija labāka ar 6-1, 6-4, bet šogad otrajā kārtā Mugurusa izcīnīja uzvaru trīs setu mačā ar 2-6, 6-2, 6-1.

Abi iepriekšējie mači norisinājās uz māla seguma kortiem, bet Uhaņā turnīrs notiek uz cietā seguma.

"Ar Mugurusu esmu spēlējusi divas reizes, abos mačos zaudējot, taču, ja es spēšu demonstrēt savu labāko sniegumu, var notikt jebkas," Ostapenko teikto pēc trešdien gūtā panākuma Ķīnā notiekošā turnīra trešajā kārtā citēja WTA.

Jau vēstīts, ka Ostapenko trešdien ar 6-2, 3-6, 6-3 apspēlēja pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, kura rangā atrodas 77.vietā, kamēr Mugurusa trešās kārtas cīņā ar 6-2, 1-6, 6-4 pārspēja planētas 83.raketi Magdu Lineti no Polijas.

"Izcīnīju labu uzvaru, jo cīņa bija ļoti grūta un Puiga spēlēja ļoti labi," pēc trešdienas spēles atzina Ostapenko, kura izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas. "Praktiski visu maču servēju ļoti labi, tiku pie daudz "eisiem", tomēr pēdējos divos serves geimos tik labi vairs neveicās. Dažreiz pie sevis domāju, ka atbildīgos brīžos nepieņemu labākos lēmumus, tāpēc nākamreiz šādā situācijā jāmēģina būt mierīgākai."

Pagājušajā nedēļā Ostapenko triumfēja Seulas WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava otrā titula karjerā. Latvijas tenisiste atzina, ka Āzijas tūrei ir labi sagatavojusies, tāpēc arī viņai šobrīd ir septiņu uzvaru sērija.

"Daudz trenējos un labi sagatavojos šiem turnīriem, jo īpaši fiziski. Uzvarēju Seulā, kas man deva papildu pārliecību, tāpēc šobrīd jūtu, ka spēlēju labāk," atzina Ostapenko.

Tikmēr Mugurusa iepriekš pauda, ka spēle ar Ostapenko nebūs no vieglajām.

"Viņa spēlē ļoti labi, nupat ieguva titulu. Viņa ir jauna, ļoti motivēta, bet atdošu visus spēkus, lai radītu cīņu," par tikšanos ar Latvijas tenisisti teica ranga līdere.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko trešdien nopelnīja 190 WTA ranga punktus, bet visu sīvāko konkurenšu neveiksmes šā turnīra pirmajās divās kārtās ļāvušas tikpat kā garantēt ceļazīmi uz "WTA Finals" sacensībām, kas oktobra beigās notiks Singapūrā, tajās piedaloties sezonas astoņām labākajām tenisistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!