Foto: LETA

Latvijas bokseri Mairi Briedi spiediens un atbildība pirms Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņas pret kubieti Maiku Peresu motivē un dzen uz priekšu, un viņš centīsies pierādīt, ka Latvija nav tikai dejotāju un cīnītāju tauta, bet arī cīnītāju tauta, sportists sacīja preses konferencē.

30. septembrī "Arēnā Rīga" Briedis aizvadīs jaunizveidotās pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla spēkošanos ar Peresu, uzsākot cīņu par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu.

"Esmu izbadējies pēc cīņas. Es jūtos labi un svarā arī ieiešu labi," preses konferencē teica Briedis. "Pilnā arēna – tas būs liels pārbaudījums gan man, gan manai tautai, jo šāds turnīrs notiek pirmo reizi. Mums tas ir gods, ka turnīrs notiek uz mūsu zemes. Protams, ka tā ir atbildība un papildus spiediens, bet bez tā nebūtu tāds stimuls to visu darīt. Vēlos pierādīt, ka mēs esam ne tikai dejotāji un dziedātāji, bet arī cīnītāji."

Tiek prognozēts, ka Brieža un Peresa cīņa varētu kļūt par apmeklētāko sporta pasākumu "Arēnā Rīgā", jo interese par biļetēm esot liela. Pats Briedis gan negrasījās prognozēt cīņas iznākumu.

"Es nekad neko neprognozēju, jo tas ir bokss. Vienmēr ringā izeju un cīnos. Prognozēt var tie, kas ir pie TV ekrāniem. Mēs tikai darām savu darbu," uzsvēra Latvijas bokseris.

Savukārt Peress atkal nebija pārāk runīgs. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka ir pilnībā sagatavojies šai cīņai. "Esmu gatavs cīņai, nevaru to sagaidīt. Es cīnīšos, un tā būs aizraujoša cīņa," bilda Peress.

Peress pilnībā noraidīja baumas, ka viņam pirms cīņas ir problēmas ieiet pareizajā svarā. Viņš pat nedaudz aizsvilās, uzsverot, ka viņš vairs nav tik liels, kāds bija, kad startēja supersmagsvaru kategorijā.

Savukārt Peresa treneris Šadīds Suluki, komentējot Peresa svaru, sacīja: "Uz svariem Maiku redzējusi ir tikai viņa komanda, tāpēc esam ļoti pārliecināti, ka viss ar viņa svaru ir kārtībā."

"Smagais darbs ir garām," piebilda Suluki. "Tagad mēs atpūšamies. Maiks ir lieliskā formā un treniņnometne bija ļoti veiksmīga."

Vēl Peresa komandas menedžeris Patriks Tomass piebilda, ka Latvijā viņi saņēmuši lielisku attieksmi. Viņš cer, ka tiesnešu attieksme pret bokseriem būs vienlīdzīga.

Savukārt Brieža treneris Sandis Kleins vēlreiz uzsvēra, ka gatavošanās posms bija ļoti nopietns. "Esam noboksējuši 100 raundus, esam analizējuši Maiku un sparingos izvēlējāmies pretiniekus, kuri boksējas līdzīgi kubietim. Maiks ir nopietns bokseris, tāpēc gatavojāmies nopietni," skaidroja Kleins.

Viens no Boksa Supersērijas turnīra idejas pamatlicējiem Kalle Zauerlands stāstīja, ka cīņa par Muhameda Ali trofeju iesākusies ar lieliskiem boksa mačiem, un šī cīņa nebūs izņēmums.

"Esam redzējuši lielisku boksu, un šajā nedēļā mēs gaidām to pašu. Mediju uzmanība bijusi liela, no faniem esam saņēmuši komplimentus. Esam izpārdevuši visas biļetes, arī izsludinātās papildus vietas ir izpirktas. Domāju, ka šī cīņa būs īsta "uguņošana". Sestdien mēs redzēsim aizraujošas cīņas, kādas Latvijā līdz šim nav bijušas," sacīja Zauerlands.

"Šī cīņa ir par WBC jostu, WBC Dimanta jostu, ko saņems turnīra uzvarētājs, un, protams, arī par lielu naudu," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!