Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases jaunais galvenais treneris Arnis Vecvagars nedomā kaut ko kardināli mainīt valstsvienības sniegumā un pieturēsies pie iepriekšējā komandas vadītāja Ainara Bagatska uzņemtā kursa.

Pagājušajā nedēļā Bagatskis paziņoja, ka neturpinās darbu valstsvienībā, ar kuru 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā izcīnīja augsto piekto vietu. Jau tad bija skaidrs, ka, visticamāk, Bagatska pēctecis valstsvienībā būs Vecvagars, kurš šajā amatā oficiāli apstiprināts trešdien, 27. septembrī.

"Ir liels gods pārņemt stafeti no Ainara Bagatska, kura vadībā valstsvienība sasniedza labāko rezultātu kopš neatkarības atgūšanas – 5. vietu Eiropas čempionātā. Komandas progress pēdējos gados ir parādījis, ka uzņemtais kurss bijis pareizs un savā darbā turēšos pie līdzīgiem principiem – komandā jāuztur pozitīva gaisotne, jānodrošina labi apstākļi profesionālam darbam un jācenšas maksimāli izmantot labāko spēlētāju meistarību," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā internetā citēts Vecvagars. "Latvijas komandas spēles stilu augstu novērtēja gan līdzjutēji, gan speciālisti un šai ziņā revolūcijas nebūs. Aktuālākā problēma – Eirolīgas klubu spēlētāju pieejamība kvalifikācijas spēlēs. Jebkurā gadījumā esmu pārliecināts, ka mūsu spēkos ir izcīnīt tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā."

Tikmēr LBS prezidents Valdis Voins norādīja, ka jaunajam galvenajam trenerim pirmais uzdevums nebūs no vieglajiem - valstsvienībai jātiek uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņu. "Ņemot vērā jaunā sacensību cikla grafiku – nav daudz laika gatavoties spēlēm, nav iespēju pārbaudīt plašu kandidātu loku – priekšroka bija Latvijas speciālistiem, kuri labi pazīst spēlētājus. Arnim Vecvagaram ir pieredze valstsvienībā un darbā ar Latvijas jaunatnes izlasēm, iepriekšējos gados sasniedzot 5. un 6. vietu Eiropas čempionātos. Viens no galvenā trenera pirmajiem uzdevumiem būs komunicēt ar spēlētājiem, lai būtu lietas kursā par visiem karjeras pavērsieniem un sportisko formu. Valstsvienības mērķis – kvalificēties 2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīram."

Arnis Vecvagars basketbolista karjerā spēlējis Latvijas komandās "Bonus", "ASK/Brocēni", "Skonto", BK "Ventspils" un "ASK Rīga" (septiņkārtējs Latvijas čempions), kā arī Polijā. No 1992. līdz 2005. gadam aizvadījis 90 spēles valstsvienībā. Kā galvenais treneris vadījis Latvijas Basketbola līgas komandas "BA Turība" (2012-2014) un "Jūrmala/Fēnikss" (2015-2017). Bijis Latvijas U18 (2014) un Latvijas U20 izlašu galvenais treneris (2015-2017; labākais sasniegums – 5. vieta 2016. gadā). 2012., 2013. un 2017. gadā – valstsvienības galvenā trenera palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!