Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maskavas "Spartak" līdzjutēji kārtējo reizi izcēlušies ar nekārtībām – neskatoties uz kluba aicinājumu neizmantot pirotehniku, otrdien UEFA Čempionu līgas spēles laikā mačā pret "Liverpool" tribīnēs viņi aizdedzināja dūmu sveces un izkarināja plakātu "UEFA – mafija".

"Spartak" īpašnieks Leonīds Feduns palika ļoti neapmierināts ar kluba līdzjutēju uzvedību, taču uzskata, ka dūmu svece bijusi provokācija. "Uzskatu, ka tā bija provokācija, jo fani apsolīja, ka nekā tāda nebūs," izdevums "Sport Ekspress" citē Fedunu.

Sporta jurists Mihails Prokopecs uzskata, ka par šo incidentu UEFA var atkal sodīt Maskavas "Spartak", taču tas būs atkarīgs no mača novērotāja. "Nevaru uzreiz pateikt, kādu sodu piespriedīs "Spartak", jo daudz kas būs atkarīgs no tā, ko protokolā ierakstīs mača inspektors, vai būs foto un video pierādījumi," viņš saka. "Taču pēc pieredzes, dūmu svece – tas ir sods."

Spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Uz spēli Maskavā sanāca 43 tūkstoši līdzjutēji, un "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops atzina, ka viņam esot patikusi stadionā valdošā atmosfēra. "Es dzirdēju runas pēc Mariboras, taču tām nav nekādas nozīmes," teica Klops. "Teicama atmosfēra, fantastiska! Mums labāk patīk spēlēt pilnā stadionā nekā pie slēgtām tribīnēm."

UEFA ierosināja disciplinārlietu pret Maskavas "Spartak" par viņu līdzjutēju uzvedību Čempionu līgas pirmās kārtas spēles laikā Slovēnijā, kad mačs pret "Maribor" tika pārtraukts uz vairākām minūtēm, jo maskaviešu fani aizdedzināja petardes un meta tās laukumā; viena laukuma centrā gandrīz trāpīja mača galvenajam tiesnesim. Par šo incidentu Maskavas "Spartak" tika piemērota soda nauda 60 tūkstošu eiro apmērā un aizliegums pārdot krievu faniem biļetes uz ceturtās kārtas izbraukuma spēli Seviļjā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!