Foto: F64
Latvijas izlases futbolists Gļebs Kļuškins ar gūtiem vārtiem pirmdien nodrošināja "Jelgavai" uzvaru "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē viesos pret "Liepāja"/"Mogo", samazinot kurzemnieku izredzes uz valsts čempionu titulu.

Šosezon blāvi spēlējošā "Jelgava" parādīja cīnītāju raksturu, svinot uzvaru ar 1:0 (0:0), kas šai komandai bija pirmais panākums virslīgā pēdējās deviņās spēlēs.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Kļuškins, kurš spēles 66.minūtē izcēlās ar ļoti precīzu sitienu no asa leņķa, pārceļot bumbu pāri liepājnieku vārtsargam Valentīnam Raļkevičam.

Spēles beigu daļā mājinieki varēja panākt izlīdzinājumu, tomēr "Liepāja"/"Mogo" vīri neizmantoja pāris labas iespējas.

Šo vienību iepriekšējās trijās virslīgas spēlēs uzvaras bija izcīnījuši liepājnieki, bet tagad Jelgavas klubs revanšējās.

"Liepāja"/"Mogo" neizmantoja iespēju un nepanāca otrajā vietā esošo "Riga" komandu. Tikmēr "Jelgava" ar šo panākumu saglabāja nelielas izredzes uz dalību nākamās sezonas Eirokausos.

"Jelgava" līdz šim mačam virslīgā pie uzvaras nebija spējusi tikt astoņās spēlēs pēc kārtas, pa šo laiku izcīnot tikai divus punktus. Iepriekšējo reizi vietējā čempionātā tā pie panākuma tika 27.maijā.

Augusta beigās Zemgales kluba galvenā trenera amatā tika apstiprināts krievu speciālists Raviļs Sabitovs, kuram līdz ar to šī bija pirmā uzvara pie komandas stūres.

Šīs futbola virslīgas kārtas izspēle sākās svētdien, kad pagājušās sezonas čempioni Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 3:1 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, bet "Riga" svarīgā mačā ar 2:0 viesos pārspēja "Ventspili".

Kopvērtējumā situācija ir ļoti saspringta. Līderpozīcijā ar 37 punktiem 19 mačos joprojām ir "Spartaks", kam ar 33 punktiem 20 spēlēs seko "Riga", bet 30 punkti ir "Liepāja"/"Mogo" kontā. Ceturtajā pozīcijā ar 29 punktiem ir RFS vienība, bet pie 28 punktiem tikuši "Ventspils" futbolisti.

Vēl "Jelgavai" ir 21 punkts, turklāt šī vienība arī izstājusies no Latvijas kausa izcīņas un līdz ar to nākamgad, visticamāk, nepiedalīsies Eirokausos, bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" guvusi 11 punktus.

Virslīgas čempionāts noslēgsies 4.novembrī, kad tiks aizvadītas 28.kārtas cīņas. Katrai vienībai sezonā jāizspēlē pa 24 mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!