Foto: EPA/LETA

12 gadus vecais Jusufa Mukoko otrreiz izcēlies ar trim gūtiem vārtiem Dortmundes "Borussia" U17 komandas spēlē, nodrošinot savai komandai vēl vienu uzvaru jauniešu bundeslīgā.

"Borussia" jauniešu komanda ar 3:1 uzvarēja Bīlfeldas "DSC Arminia", un visus trīs vārtus dortmundiešu labā guva Mukoko, kurš ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās arī sezonas pirmajā uzvarā pār "SG Unterrath". Kopumā septiņās spēlēs jaunajā sezonā Mukoko guvis 16 vārtus, divreiz realizējot "hat trick", un ticis izsaukts uz Vācijas U16 izlasi.

Aizvadījis tikai vienu sezonu kluba U15 komandā, Mukoko šosezon tika pārcelts pie vēl vecākiem puišiem. Dortmundes "Borussia" U15 komandā 21 spēlē Mukoko guva 33 vārtus. Pirms tam viņš pārstāvēja "St. Pauli" jauniešu komandu.

ESPN norāda, ka ir radušās aizdomas par Kamerūnā dzimušā puiša īsto vecumu, taču viņa tēvs norādījis, ka tām nav pamata. "Uzreiz pēc viņa piedzimšanas es reģistrēju viņu Vācijas konsulātā Kamerūnas galvaspilsētā Jaundi," intervijā kluba televīzijai izteicies Mukuko seniors, kurš dzīvo Vācijā kopš 90. gadiem. "Mans zēns nevar būt vecāks, jo viņa mammai Marijai ir tikai 28 gadi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!