Foto: FIBA
Latvijas basketbolisti Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, kuri šogad uzvarēja Eiropas kausā 3x3 basketbolā, svētdien cieta zaudējumu Ķīnā notiekošā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres posma pusfinālā, taču nodrošināja sev vietu sezonas finālposmā.

Pusfināla cīņā Latvijas komanda, sacensībās startējot ar nosaukumu "Riga", ar 16:20 atzina Serbijas vienības "Zemun" pārākumu un noslēdza dalību turnīrā, noslēgumā klasificējoties trešajā vietā.

Jau spēles pirmajā epizodē Krūmiņš atsvaidzināja ceļgala traumu un turpinājumā vairs nevarēja spēlēt. Latvijas komandai ilgstoši bija aptuveni trīs punktu pārsvars, bet pēcāk traumu guva arī Miezis. Beigās latvieši pārsvarā paļāvās uz tālmetieniem, bet tie lidoja grozam secen un uzvaru noturēt neizdevās.

Kā vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS), Krūmiņš pēcāk tika nogādāts slimnīcā. "Pretinieku spēlētājs caurgājienā ar ceļgalu trāpīja tieši pa manu ceļgalu, kas tika savainots Bukarestē. Slimnīcā uzlika langeti. Pēc atgriešanās Latvijā būs jādodas uz magnētiskās rezonanses procedūru."

Tiesa, izcīnītā trešā vieta Latvijas komandai nodrošināja dalību sezonas finālposmā, kas notiks Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Finālā piedalīsies 12 labākās sezonas ranga komandas, bet Latvija pašlaik ir sestajā vietā.

Pirms tam svētdien ceturtdaļfināla cīņā Latvija ar 18:13 pārspēja starp galvenajiem favorītiem esošo Apvienoto Arābu Emirātu vienību "Novi Sad AlWahda".

"Novi Sad AlWahda" šosezon uzvarējusi jau trijos Pasaules tūres etapos, kamēr latvieši pagaidām šādā līmenī nav tikuši tālāk par pusfinālu, tomēr to paveica arī abos iepriekšējos posmos, kuros piedalījās.

Pirms tam apakšgrupu sacensībās "Riga", vispirms ar 22:8 sagrāva vietējo vienību "Haidian", bet pēc tam principiālā mačā ar 14:21 piekāpās "Piran" spēlētājiem no Slovēnijas.

"Riga" un "Piran" vienību duelis kārtējo reizi bija Eiropas kausa fināla atkārtojums. Pirms divām nedēļām vienības tikās finālā "Challenger" sērijas posmā Taivānas galvaspilsētā Taipejā, kad latvieši pagarinājumā triumfēja ar 21:19, tiekot pie trešā panākuma šāda līmeņa sacensībās šajā sezonā.

Jūlijā Miezis, Lasmanis, Krūmiņš un Čavars Amsterdamā sensacionāli triumfēja Eiropas kausā 3x3 basketbolā, kas no 2020.gada būs olimpisko spēļu programmā.

Savukārt Pasaules tūrē Latvijas komanda debitēja augustā. Ceļazīmes uz Pasaules tūri kvartets nopelnījis, trīs reizes uzvarot FIBA "Challenger" kategorijas posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!