Foto: PantherMedia/Scanpix
Kubas bokseris Juniers Dortikoss sestdien Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā pirmajā smagajā svarā pārliecinoši pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, kurš ir obligātais pretendents uz latvietim Mairim Briedim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Pēc samērā mierīga pirmā raunda, abi bokseri otrajā darbojās krietni aktīvāk. Iniciatīvu uzņēmās kubietis, kurš otrā raunda beigās veica ļoti spēcīgu sitienu pa Kudrjašova galvu, kā rezultātā krievs piedzīvoja nokautu. Bokseris pēc tam centās piecelties, tomēr neveiksmīgi.

Līdz ar to Dortikoss sasniedzis supersērijas pusfinālu, kur tiksies ar Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona Murata Gasijeva no Krievijas un poļa Kšištofa Vlodarčika dueļa uzvarētāju.

Dortikoss ir pašreizējais Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions, bet savas karjeras laikā viņš uzvarējis visās 22 cīņās, 21 gadījumā to paveicot ar nokautu.

Nākamnedēļ savu pirmo cīņu supersērijā aizvadīs arī Briedis, kurš "Arēnā Rīga" tiksies ar kubieti Maiku Peresu. Šī dueļa uzvarētājs pusfinālā sacentīsies pret ukraini Oleksandru Usiku.

Boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī WBC, IBF, WBA un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!