Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien grūtā trīs setu cīņā sasniedza Seulas WTA "International" sērijas turnīra finālu un svētdien cīnīsies par otro titulu karjerā.

Jelena Ostapenko books #KoreaOpen Final!

Battles back against Kumkhum 3-6, 6-1, 6-3! pic.twitter.com/7vx4mm8GOy
— WTA (@WTA) September 23, 2017

WTA ranga desmitajā vietā esošā Ostapenko, kura sacensībās bija izlikta ar pirmo numuru, ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-3 pieveica taizemieti Laksiku Humhumu, kura pasaulē ir vien 155. pozīcijā. Trešā seta sākumā Ostapenko zaudēja ar 0-3, bet tad uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, triumfējot visā mačā.

Līdz ar to Ostapenko sasniegusi piekto WTA finālu karjerā. Līdz šim viņa guvusi tikai vienu titulu, bet tas noticis visaugstākajā līmenī, sportistei šogad triumfējot Francijas atklātajā čempionātā.

Titula mačā Ostapenko svētdien tiksies ar brazīlieti Beatrīsu Adadžu Maju, kura ir planētas 71.rakete. Viņa pusfinālā ar 6-1, 7-6 (9:7) uzveica pasaules ranga 119.vietas īpašnieci Rihelu Ogenkampu no Nīderlandes. Zīmīgi, ka šīs abas tenisistes pirmoreiz karjerā spēlēja WTA pusfinālā, bet tagad brazīliete centīsies tikt pie pirmā titula.

Titula mača sasniegšana Latvijas tenisistei devusi 180 WTA ranga punktus un viņa nākamajā nedēļā pakāpsies uz septīto vietu šogad nopelnīto punktu ieskaitē, tuvojoties dalībai sezonas noslēguma turnīrā.

Kumkhum takes the first set over Ostapenko, 6-3! #KoreaOpen pic.twitter.com/QnF5Sa7CUb
— WTA (@WTA) September 23, 2017

Pēc pirmajiem diviem setiem, kuros izteikti pārliecinošāka bija kāda tenisiste, trešais bija pavērsieniem daudz bagātāks. Ļoti saspringtā pirmajā geimā Ostapenko tika pie breikbumbas, bet to neizmantoja un pēc tam zaudēja nākamajās 11 izspēlēs, nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Arī turpinājumā cīna bija sīva, tomēr Ostapenko izdevās ieķerties un atgūt breika deficītu, bet pēc tā paveikšanas jau viņa dominēja, novedot dueli līdz uzvarai.

Ostapenko takes the second set against Kumkhum, 6-1!

A final set will decide a #KoreaOpen final berth! pic.twitter.com/WIZc5C5JrW
— WTA (@WTA) September 23, 2017

Ostapenko ir izteikta šī turnīra favorīte, jo jau pēc pirmās kārtas bija palikusi vienīgā no pirmā piecdesmitnieka sportistēm, kura joprojām turpināja dalību sacensībās.

Pirmās kārtas cīņā Ostapenko otrdien ar 7-6 (8:6), 6-1 salauza zviedrietes Juhannas Lāšsones pretestību, kura rangā ir 85.vietā, kamēr otrajā kārtā ceturtdien ar 6-2, 6-2 uzvarēja ranga 72.raketi Nao Hibino no Japānas. Savukārt piektdien ceturtdaļfinālā Latvijas vadošā tenisiste ar 6-3, 6-1 sagrāva Paragvajas labāko tenisisti Veroniku Sepedi-Roigu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!