Foto: Publicitātes foto
Piektdien Ķīnā tika aizvadīts UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of China 2" ceturtais posms, kurā visaugstāk no "Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējiem ierindojās Pēters Prūss, finišējot 11. vietā. Kritienus finiša taisnē piedzīvoja Māris Bogdanovičs, Deins Kaņepējs un Andris Vosekalns, kamēr Viesturs Lukševics sekmīgi sevi apliecināja atrāvienā, informēja komanda.

Noslēgumam tuvojas vērienīgā Ķīnas tūre, kas divu nedēļu laikā tika sadalīta divos UCI 1. kategorijas velobraucienos. Ceturtdien aizvadītajā "Tour of China 2" trešajā posmā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, kurš bija starp favorītiem arī velobrauciena ceturtajā posmā.

Tajā dalībniekus sagaidīja 115,3 kilometru gara distance ar vairākiem nelieliem kāpumiem. Dienas atrāvienā no "Rietumu banka – Rīga" komandas riteņbraucējiem iesaistījās Viesturs Lukševics. Kuldīdznieks tika pie uzvarām divos sprinta starpfinišos un vienā kalnu starpfinišā. Līdz finišam, gan viņš tika panākts.

Kā jau varēja prognozēt uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finišā. Pēc iespējas labākā pozīcijā "Rieutmu banka – Rīga" sportisti centās virzīt savu sprinteri Māri Bogdanoviču. Diemžēl neilgi pirms finiša peletona priekšā notika smags liels kritiens, kurā iekļuva Bogdanovičs, Kaņepējs un Vosekalns.

Uzvaru izcīnīja Marko Benfato no "Androni – Sidermec – Bottecchia" komandas, kura laiks trasē bija 2 stundas 24 minūtes un 53 sekundes. Otrā vieta viņa komandas biedram un tautietim Mateo Malukelli, bet trijnieku noslēdza Sergejs Papoks no Minskas riteņbraukšanas kluba.

Visaugstāk no "Rietumu banka – Rīga" komandas braucējiem ierindojās Pēters Prūss, kurš finišēja 11. vietā. 27. bija Armands Bēcis, bet 44. Viesturs Lukševics. Tāds pats laiks kā uzvarētājam tika piešķirts arī Mārim Bogdanovičam, Deinam Kaņepējam un Andrim Vosekalnam.

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma 22 sekunžu vadībā pār otrajā vietā esošo Mirko Trosino ("Willer – Treistina – Selle Italia") atrodas Kevins Rivera no "Androni – Sidermec – Bottecchia" vienības. Tikmēr trešais ir kolumbietis Mauricio Ortega ("RTS Monton Racing"), kurš līderim zaudē 29 sekundes.

No "Rietumu banka – Rīga" vīriem visaugstāk kopvērtējumā atrodas Pēters Prūss, kuram 11. vieta (+00:01:08), bet uz 15. vietu ir pakāpies Viesturs Lukševics (+00;03:16). Velobrauciens ar pēdējo posmu noslēgsies svētdien, kamēr rīt gaidāms 1000 kilometru garš pārbrauciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!