Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien diezgan pārliecinoši sasniedza Seulas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Otrās kārtas mačā ar pirmo numuru izliktā Ostapenko ar rezultātu 6-2, 6-2 pārspēja Japānas tenisisti Nao Hibino, kura WTA rangā ierindojas 72. vietā. Ostapenko šobrīd ieņem rekordaugsto 10. pozīciju.

Ostapenko spēli iesāka agresīvi un tas deva rezultātu – viņa uzreiz lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 2-0. Viņa vēlāk savu pārsvaru nostiprināja, vēlreiz uzvarēja pretinieces serves geimu un panāca 5-2. Pēc tam Ostapenko servēja par uzvaru pirmajā setā un realizēja pirmo no divām setbumbām.

Ostapenko tikpat pārliecinoši sāka otro setu, ātri panākot breika pārsvaru, bet tad viņa izdarīja lielu spiedienu arī uz pretinieces otro serves geimu, tomēr šoreiz japānietei izdevās nosargāt servi. Turpinājumā Ostapenko panāca 4-1, bet pēc tam viņa 12 minūšu ilgā geimā tomēr nespēja nosargāt savu servi, un Hibino ar trešo piegājienu latvieti "nobreikoja".

Cīņa nākamajā geimā turpināja ritēt punkts punktā, tomēr Latvijas sportistei izdevās atgūt divu breiku pārsvaru, bet tad viņa droši aizvadīja serves geimu un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Šajā mačā Ostapenko pieļāva 10 dubultkļūdas, tomēr tas viņai netraucēja gūt uzvaru. Tāpat viņa 25 reizes "tīri" apspēlēja pretinieci un guva punktus.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko spēkosies ar Veroniku Sepedi-Roigu no Paragvajas, kura pasaules rangā ir 77. vietā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko otrdien ar 7-6 (8:6), 6-1 pārspēja zviedrieti Juhannu Larsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!