Foto: LETA

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons vēlas dot lielāku pienesumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" uzbrukumā, tāpēc vasarā viņš strādājis pie savas spēles uzlabošanas tieši priekšējā līnijā, sarunā ar "The Buffalo Hockey Beat" norādīja Girgensons.

Šajā starpsezonā par "Sabres" galveno treneri kļuva leģendārais aizsargs Fils Hauslijs, turklāt šī speciālista labvēlību šobrīd izpelnījies arī 23 gadus vecais Girgensons, kurš tiek iespēlēts komandas vadošajā virknējumā.

"Šo četru gadu laikā esmu pieredzējis četrus galvenos trenerus un trīs ģenerālmenedžerus, lai gan visu šo laiku esmu bijis vienā komandā," pauda Girgensons. "Klubā esmu piedzīvojis daudz pārmaiņu, tomēr nevaru teikt, ka tas būtu kas slikts. Esmu jauns, bet mana pieredzes bagāža jau šobrīd ir gana liela."

Pagaidām Hauslija stāšanās "Sabres" galvenā trenera amatā Girgensonam nākusi par labu, jo viņš treniņnometnes laikā iespēlēts vienā maiņā ar komandas līderiem Raienu O'Railiju un Kailu Okposo.

"Tas ir lieliski, domāju, ka mums ir laba ķīmija. Spēlēju vienā virknējumā ar diviem vadošajiem komandas hokejistiem, tas ir diezgan nopietni," priecīgs par sev doto iespēju ir Girgensons.

Girgensons 2012.gada NHL draftā tika izraudzīts ar 14.numuru, bet 2014./15.gada sezonā viņš tika iebalsots Visu zvaigžņu spēlē, turklāt toreiz 61 mačā izcēlās ar 15 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, turpinājums nesekoja, jo "Sabres" tika pie labākiem spēlētājiem un komandai mainījās treneri, kamēr latvieša loma samazinājās.

Pēdējo 146 spēļu laikā Girgensons guvis tikai 14 vārtus.

"Pēdējo sezonu laikā mana statistika uzbrukumā nav laba. Tomēr kopumā mana spēle bija diezgan stabila. Skaidrs, ka man ir jāuzlabo savs uzbrukums," teica Girgensons.

Tas ir iemesls, kāpēc Girgensons vasaru pavadīja Bostonā un tur trenējās kopā ar citiem NHL spēlētājiem.

"Vasaras laikā trenēju savu metienu. Nenoliedzami es komandai vēlos palīdzēt vairāk tieši uzbrukumā," norādīja Girgensons. "Ja arī turpmāk būšu vienā maiņā ar O'Railiju un Okposo, tas man dos lielākas iespējas uzbrukumā."

Šobrīd Girgensons tiek iespēlēts labajā malā, tomēr viņam nebūšot problēmu, ja Hauslijs liks viņu atpakaļ centra uzbrucēja pozīcijā.

"Varu spēlēt abos laukuma galos. Karjeras laikā esmu aizvadījis jau gana daudz spēļu, lai varētu spēlēt abās pozīcijās," izteicās Girgensons.

"Sabres" aizvadītajā sezonā palika palika astotajā vietā Atlantijas divīzijā un bija priekšpēdējā 16 komandu konkurencē Austrumu konferencē, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. "Sabres" Stenlija kausa izcīņā iepriekšējo reizi spēlēja pirms sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!