Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" kārtējā spēlē zaudējusi, jo neveiksmīgāk darbojās vārtu priekšā, uzskata komandas galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ar bezzobainu uzbrukumu izbraukumā Ņižnekamskā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās vietējai "Ņeftehimik" vienībai, ciešot jau desmito neveiksmi pēc kārtas.

Piecās izbraukuma sērijas spēlēs Rīgas "Dinamo" kopā iemeta sešus vārtus, paliekot bez kopvērtējuma punktiem.

"Zaudējām cīņu gan mūsu, gan arī pretinieku vārtu priekšā. Tas arī kopumā izskaidro mača iznākumu," pēc dueļa pauda Ozoliņš. "Zinājām kā pretinieki spēlē - aktīvi, intensīvi, viņiem izdodas izveidot daudz momentus, tiek presingots pa visu laukumu. Zinājām, ka viņi ir tendēti uz vārtiem un gatavojāmies tam."

Ozoliņš nepiekrita teicienam, ka uzvar komanda, bet zaudē treneris. "Zaudē un uzvar komanda. Visi kopā uzvar un zaudē."

Zaudēto cīņu vārtu priekšā vainoja arī rīdzinieku uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

"Nenosargājām vārtu priekšu, kur atkal zaudējām vārtus. Zaudējām maču ar to, ka nebijām pietiekami aktīvi vārtu priekšā," pauda uzbrucējs, kuram šī bija tikai otrā spēle šosezon, jo sezonu ievadošajā mačā viņš guva žokļa lūzumu. "Spēļu prakses trūkums, protams, ir jūtams. Ar nākamo maču jau būs labāk. Uzreiz ielēkt spēļu ritmā nevar."

"Noskaņojums komandā, protams, ir tāds, kāds ir. Daudz komentēt šeit pat nevajag. Ir bijis labāk, bet nākamajā mačā, mājās, viss ir jālabo," uzbrucējs uzsvēra, ka komandai nepieciešams pārtraukt neveiksmju sēriju. "Ir jāanalizē kļūdas. Skatīsimies video un trenēsimies uz nākamo maču."

"Zinājām, ka pretiniekam ir zaudējumu sēriju un negribējās, lai viņi to pārtrauktu pret mums," teica "Ņeftehimik" galvenais treneris Andrejs Nazarovs. "Lūdzu puišiem šodien maksimāli savākties, jo jebkura sērija kādreiz beidzas."

Tagad rīdziniekiem būs četru dienu pārtraukums, bet turpinājumā komanda aizvadīs divus mājas mačus, nākamajā pirmdienā uzņemot Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet vēl pēc dienas tiekoties ar Vladivostokas "Admiral", kurā spēlē Oskars Bārtulis. Pēc tam "Dinamo" atkal kravās ceļasomas, dodoties vēl vienā piecu spēļu izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komanda šosezon 14 mačos iekrājusi vien piecus punktus atrodoties līgas pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!