Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kazaņas "Ak Bars" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar rezultātu 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) uzvarēja Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan" un pārņēma vadību Austrumu konferences kopvērtējumā, kur rit ļoti sīva cīņa.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iemeta Džastins Azevedo un Jirži Sekāčs, turklāt otrajam no viņiem bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to Sekāčs pēdējos divos mačos parādījis fantastisku sniegumu, jo pirmdien, kad "Ak Bars" mājās ar 7:2 sagrāva Rīgas "Dinamo", čehs izcēlās ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Šī "Ak Bars" komandai bija trešā uzvara pēc kārtas, kamēr "Slovan" vienība pēdējos sešos mačos cietusi septiņas neveiksmes.

Vēl vienā mačā trešdien "Soči "izbraukumā ar 5:3 (2:0, 0:1, 3:2) apspēlēja Čeļabinskas "Traktor".

Jau vēstīts, ka tāpat Rīgas "Dinamo" ar bezzobainu uzbrukumu izbraukumā Ņižnekamskā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās vietējai "Ņeftehimik" vienībai, ciešot jau desmito neveiksmi pēc kārtas.

Piecās izbraukuma sērijas spēlēs Rīgas "Dinamo" kopā iemeta sešus vārtus, paliekot bez kopvērtējuma punktiem.

Tagad rīdziniekiem būs četru dienu pārtraukums, bet turpinājumā komanda aizvadīs divus mājas mačus, nākamajā pirmdienā uzņemot Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet vēl pēc dienas tiekoties ar Vladivostokas "Admiral", kurā spēlē Oskars Bārtulis. Pēc tam "Dinamo" atkal kravās ceļasomas, dodoties vēl vienā piecu spēļu izbraukumā.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon 12 mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 33 punktiem. Desmit punktus līderei zaudē Maskavas CSKA, kamēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un trenē Pēteris Skudra, kā arī Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" ir pa 19 punktiem, abām komandām ieņemot attiecīgi sesto un septīto vietu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem 14 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Tikmēr Austrumu konferencē tagad "Ak Bars" vienībai ir 24 punkti, bet tai ar 21 punktu seko Ufas "Salavat Julajev", Jekaterinburgas "Avtomobilist", "Ņeftehimik" un "Kuņluņ Red Star", bet punkts mazāk ir Omskas "Avangard" rēķinā.

"Admiral" ar desmit punktiem 11 spēlēs ir 12. pozīcijā, bet Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!