Foto: F64

"Liepāja"/"Optibet" komanda trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) pieveica arī pagājušās sezonas Latvijas čempionvienību "Kurbads".

Līdz ar to pēdējās divās spēlēs liepājnieki pieveikuši abas pagājušās sezonas finālistes, jo sestdien tā savā laukumā ar 9:5 apspēlēja "Mogo" komandu.

Trešdienas cīņā "Kurbads" pēc divām trešdaļām bija priekšā ar 2:1, tomēr izšķirošā perioda sākuma daļā ielaida divas ripas nepilnu divu minūšu laikā, kad atzīmējās Lauris Bajaruns un Mārtiņš Oskars Freimanis.

Vēl vienus vārtus "Liepāja"/"Optibet" labā guva arī Edgars Homjakovs.

Savukārt "Kurbada" labā precīzi bija Juris Štāls un Sandis Zolmanis.

Līdz ar to liepājnieki uzvarējuši visās trijās šīs sezonas spēlēs, kamēr "Kurbads" cieta jau otro neveiksmi.

Vēl vienā mačā trešdien "Mogo" ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) mājās droši pieveica "Zemgale"/LLU vienību, pa vārtiem iemetot Ronaldam Cinkam, Edgaram Kurmim, Jānim Bullītim un Rūdolfam Prūsim.

Kā vēstīts, pirmā trešās kārtas cīņa tika aizvadīta jau otrdien, kad pastarīšu duelī "Rīgas" hokejisti viesos papildlaikā ar 3:2 uzvarēja "Prizma" komandu.

Līdz ar to kopvērtējumā pēc trim kārtām astoņi punkti ir "Liepāja"/"Optibet" rēķinā, sešus punktus iekrājuši "Mogo" spēlētāji, bet pieci punkti ir "Zemgale"/LLU vienībai.

Ceturtā ar četriem punktiem ir "Rīga", vien piektajā pozīcijā ar trim punktiem atrodama čempione "Kurbads", kamēr "Prizma" savākusi vienu punktu.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!