Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par pasaules čempionu šosejas riteņbraukšanas individuālajā braucienā trešdien kļuva Toms Dimulēns, esot pirmais Nīderlandes sportists, kurš šo titulu ieguvis elites vīru grupā.

Dimulēna uzvara bija ļoti pārliecinoša, jo 31 kilometru garajā distancē viņš par gandrīz minūti apsteidza slovēni Primožu Rogliču.

Trešo vietu izcīnīja šī gada "Tour de France" un "Vuelta Espana" sacensību čempions Kristofers Frūms no Lielbritānijas, kurš jau atpalika par minūti un 21 sekundi.

Pēc otrās un trešās laika ņemšanas atzīmes otrais bija austrālietis Roans Deniss, tomēr slapjajos laika apstākļos viņš piedzīvoja kritienu, zaudēja daudz laika un ceturtajā kontrolatzīmē jau uzrādīja vien 21.rezultātu. Tomēr distances beigās austrālietis atguvās un noslēgumā izcīnīja ceturto vietu.

Četrkārtējais pasaules čempions Tonijs Mārtins no Vācijas šoreiz spēja gūt tikai devīto vietu, jo distances pēdējie 3,4 kilometri bija jāveic pret kalnu.

Zīmīgi, ka Nīderlande uzvarēja abos elites grupas individuālajos braucienos, jo otrdien dāmām dubultuzvaru guva Annemīka van Vlētena un Anna van der Bregena. Šī ir trešā reize vēsturē, kad abās šajās distancēs uzvar vienas valsts pārstāvji.

Dimulēns iepriekš bija guvis bronzu 2014. gada pasaules čempionātā, kā arī sudrabu pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tāpat pagājušajā svētdienā viņš ar "Sunweb" vienību guva zeltu komandu braucienā.

"Jutos tiešām, tiešām labi. Sāka līt un līkumi man bija jāveic lēnām, īpaši kāpumā," teica Dimulēns. "Man bija individuālā brauciena velosipēds, jo domāju, ka būs sauss. Tāpēc aizmugurējais ritenis slīdēja."

Šī Dimulēnam ir labākā sezona karjerā un maijā viņš triumfēja "Giro d'Italia" velobraucienā.

Pasaules čempionāts riteņbraukšanā Norvēģijas pilsētā Bergenā notiks līdz svētdienai. Vīru elitē Latvija būs pārstāvēta tikai grupas braucienā, kurā startēs Krists Neilands un Aleksejs Saramotins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!