Foto: AP/Scanpix/LETA
Igaunijas sabiedrībā lielu satraukumu radījusi 15 gadus vecā talantīgā frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru, kura guvusi traumu un tā, visticamāk, liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Otrdien Sildaru atgriezās Tallinā no Jaunzēlandes un uzreiz pēc nolaišanās uz dzimtās zemes lidostā aizvadījusi speciāli sasauktu preses konferenci. Sildaru paudusi, ka sāpes nejūt, tomēr, visticamāk, precīza ir sākotnēji noteiktā diagnoze, ka viņa sarāvusi ceļgala krusteniskās saites.

Uzreiz no lidostas Sildaru devusies uz konsultāciju pie sporta ārstiem, vēlāk Mihelam Mardnam, kurš apskatīja sportisti, medijiem atklājot, ka "trauma ir nopietna", tomēr atsakoties sniegt sīkākus komentārus, jo to nepieciešams darīt sportistes pārstāvjiem.

Ja Sildaru būs nepieciešams veikt operāciju, viņa, visticamāk, nevarēs sportot 6-8 mēnešus, izlaižot arī olimpiskās spēles, kur būtu Igaunijas galvenā cerība uz medaļām.

Sildaru atklāja, ka traumu guvusi, neveiksmīgi piezemējoties pēc lēciena. "Kad staigāju, sāpes nejūtu. Kustināt kāju varu bez problēmām," talantīgo sportisti citē "Postimees".

Kā zināms, Sildaru pasaules uzmanības lokā nokļuva, kad 2016.gada sākumā vien 13 gadu vecumā kļuva par jaunāko ekstrēmo sporta veidu pasaulē ļoti prestižo ziemas "X Games" sacensību uzvarētāju. Šogad viņa šo panākumu atkārtoja.

Tāpat Sildaru arī ļoti veiksmīgi debitējusi Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās, pasaules junioru čempionātā šogad esot labākā gan sloupstailā, gan sacensībās rampā. Savukārt augusta un septembra mijā viņa Jaunzēlandē triumfēja savā debijas Pasaules kausa etapā sloupstailā, bet rampā bija otrā, pierādot, ka Phjončhanā būtu viena no galvenajām favorītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!