Foto: DELFI.lt
Latvijas futbola čempionvienība un pašreizējā "Synottip" virslīgas līdere Jūrmalas "Spartaks" pēc dažām neveiksmēm nolēmusi mainīt galveno treneri – no amata atlaists Jozefs Vukusičs, kura vietu tagad ieņems lietuvietis Valds Urbons.

Lietuvietis jaunajā amatā, visticamāk, debitēs jau trešdienas vakarā, kad "Skonto" stadionā Jūrmalas komanda aizvadīs Latvijas kausa pusfināla spēli pret "Riga FC".

Urbons trenera karjeras laikā strādājis "Vetra", "Kaunas", "Ekranas" un "Trakai" komandās. Trīs reizes (2008., 2011. un 2012. gados) viņš atzīts par Lietuvas labāko treneri, bet kopā ar "Ekranas" piecas reizes kļuva par Lietuvas čempionu.

Par Urbona asistentu Jūrmalas komandā strādās Tomass Ražanausks.
Urbons šajā sezonā būs jau trešais galvenais treneris Latvijas čempionu rindās. "Spartaks" sezonu sāka poļa Mareka Zuba vadībā, kurš gan jūlijā pārcēlās uz Soļigorskas "Šahtjor". Interesanti, ka Baltkrievijas vienībā Zubs nomainīja Oļegu Kubarevu, kurš pērn palīdzēja "Spartaks" komandai triumfēt Latvijas čempionātā.

Pēc Zuba aiziešanas uz Baltkrieviju "Spartaks" trenera pienākumus uzticēja Jozefam Vukusičam, kurš tagad atlaists no darba. Kopā ar Vukusiču amatus atstājuši arī viņa asistenti Ivans Lapšanskis un Mihals Lacens.

Jūmalas "Spartaks" pēdējās divās virslīgas spēlēs ar 0:3 zaudēja "Ventspils" komandai un ar 0:1 RFS vienībai. Lai gan komanda piedzīvojusi divus zaudējumus, "Spartaks" joprojām ir Latvijas virslīgas līdere ar 34 punktiem, par četriem punktiem apsteidzot "Liepāja/Mogo" un "Riga FC" komandas. Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem seko RFS, bet 28 punkti ir "Ventspils" kontā, kuras turpina cīņu par čempionu titulu. Virslīgas kopvērtējuma priekšpēdējo vietu ar 18 punktiem ieņem "Jelgava", bet "Metta/LU" vienībai ir 11 punkti, bet šīs komandas nevar iesaistīties cīņā par godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!