Foto: Sputnik/Scanpix/LETA/ USA Today Sports

Pieredzējušais Austrālijas basketbolists Endrjū Boguts noslēdzis viena gada līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas "Lakers", otrdien paziņoja viņa aģents Deivids Baumans.

Boguts bija brīvā aģenta statusā, bet tagad noslēdzis vienošanos par 2,3 miljoniem ASV dolāru (1,9 miljoniem eiro).

Patlaban 32 gadus vecais centra spēlētājs pērn aizvadīja neveiksmīgu sezonu, jo guva smagu traumu.

Sezonu viņš sāka Dalasas "Mavericks" rindās, kur aizvadīja 26 spēles, kurās vidēji guva trīs punktus un izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas. Pēc tam Boguts februārī tika aizmainīts uz Filadelfijas "76ers" komandu, taču tur neaizvadīja nevienu maču, februārī vienojoties par līguma izpirkšanu, pēc tam pievienojoties NBA čempionu titula pretendentei Klīvlendas "Cavaliers".

Tomēr "Cavaliers" rindās Boguts piedalījās tikai vienā spēlē, kurā viņš laukumā bija vien 58 sekundes, jo guva kājas lūzumu, klubam pēc tam pārtraucot vienošanos.

Boguts 2005. gada NBA draftā tika izvēlēts pirmajā kārtā ar pirmo numuru, bet pasaules labākajā basketbola līgā viņš ir nospēlējis 12 sezonas, 2015. gadā ar Goldensteitas "Warriors" kļūstot par NBA čempionu.

Zīmīgi, ka Boguts "Warriors" komandai pievienojās 2012. gadā, kad to vēl pārstāvēja Andris Biedriņš, kurš gan jau tad bija savas karjeras norietā.

Statistikas ziņā Bogutam labākā bija 2009./2010. gada sezona, kurā viņš Milvoki "Bucks" komandā 69 spēlēs vidēji guva 15,2 punktus un izcīnīja 10,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!