Foto: AP/Scanpix/LETA

Jeļena Ostapenko uzskata sevi par Seulas WTA "International" sērijas turnīra galveno favorīti uz titula izcīnīšanu, taču, lai pie tā tiktu, nāksies rādīt savu labāko sniegumu, pēc otrdien gūtās uzvaras pirmās kārtas cīņā atzina Latvijas dāmu tenisa ranga līdere.

Jau ziņots, ka Ostapenko, kura pasaules rangā ir desmitā, bet Seulā pirmo reizi karjerā WTA turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, ar 7-6 (8:6), 6-1 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšsoni, kura rangā ir 85. pozīcijā.

Ostapenko šī bija pirmā spēle kā pasaules pirmā desmitnieka tenisistei, šo faktu izceļot arī pēcspēles preses konferencē.

"Šobrīd esmu ranga Top10 spēlētāja, tāpēc pretiniecēm mačos pret mani nav ko zaudēt. Viņas centīsies parādīt savu labāko spēli, jo viņām būs mazāks [psiholoģiskais] spiediens nekā man," WTA citē Ostapenko teikto. "Esmu šī turnīra favorīte, taču titula izcīnīšanai man nāksies labi sagatavoties katrai cīņai un spēlēt savu labāko tenisu."

Ostapenko ar Lāšsoni tikās otro reizi karjerā un izcīnīja otro uzvaru, taču otrdienas mačs bijis grūtāks nekā pērn aizvadītais.

"Šodien viņa [Lāšsone] spēlēja daudz labāk. Pirmajā setā viņa labi servēja, nedodot man iespēju breikam. Savukārt pie manas serves bija vairāki grūti geimi, jo īpaši pie rezultāta 5-5. Par laimi uzvarēju to geimu," atzina Ostapenko, kura 11. geimā atspēlēja vienu breikbumbu.

Savukārt taibreikā Latvijas sportiste bija veiksmīgāka tā izskaņā. "Cīnījos līdz beigām, centos koncentrēties savam sniegumam, spēlēt katru bumbu, nedomājot ne par ko citu," taibreiku atcerējās Ostapenko. "Pēc uzvaras pirmajā setā ieguvu pārliecību un tālāk jau bija vieglāk."

Latvijas tenisisti šajā mačā aktīvi atbalstīja arī vietējā publika, par ko Ostapenko pauda gandarījumu. "Cik dzirdēju, viņi [skatītāji] sauca "Osta", nevis manu pilno uzvārdu, taču viņi mani lieliski atbalstīja un tas bija patīkami. Šeit esmu izjutusi lielisku attieksmi, jo kāds fans man uzdāvināja puķes, bet cits korejiešu spilvenu," par sirsnīgo uzņemšanu priecīga bija Ostapenko.

Otrajā kārtā Ostapenko ceturtdien spēkosies ar japānieti Nao Hibino. Latvijas tenisiste šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru, šādu godu gūstot pirmoreiz karjerā, turklāt viņa jau pašlaik turnīrā palikusi kā vienīgā tenisiste no ranga pirmā piecdesmitnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!