Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien ar uzvaru iesāka Seulas WTA "International" turnīru, kur pirmo reizi karjerā izlikta ar pirmo numuru.

Pirmās kārtas mačā Ostapenko ar rezultātu 7-6(8:6), 6-1 pārspēja Zviedrijas sportisti Johannu Larsoni, kura WTA rangā ir 85.pozīcijā. Jau vēstīts, ka Ostapenko otro nedēļu pēc kārtas pasaules rangā ierindojas 10. pozīcijā.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā un saspringtā cīņā, bet 12. geimā Larsonei bija iespēja lauzt Ostapenko servi, tomēr Latvijas tenisiste atspēlējās. Cīņa turpinājās taibreikā, kurā Ostapenko izcīnīja setbumbu pie rezultāta 6:4, taču zviedriete atspēlējās. Vēlāk Latvijas sportiste atkal bija pārāka divās izspēlēs pēc kārtas un prata uzvarēt ar 8:6.

Savukārt otrajā setā Ostapenko ievērojami uzlaboja savu sniegumu un izvirzījās vadībā ar 4-0. Divu breiku pārsvaru viņa nosargāja līdz spēles beigām.

Otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar japānieti Nao Hibino, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 pārspēja Kaičeņu Čanu no Taivānas. Hibino WTA rangā ierindojas 72. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!