Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 16. septembrī, Slokas stadionā ar 34:25 (22:10) "LMT/Eži" viesos uzvarēja RK "Jūrmala", tādējādi Latvijas čempionātā garantējot vismaz bronzas medaļas ceturto gadu pēc kārtas.

Latvijas regbija čempionāta spēle pirmoreiz vēsturē risinājās Jūrmalā. Maču klātienē vēroja gandrīz 500 skatītāji.

Rezultātu atklāja "Eži", ar piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu panākot 7:0. Pēc brīža laukuma saimnieki atbildēja ar nekļūdīgu Mihaila Tumina soda sitienu, samazinot rezultāta starpību līdz 3:7. Tad "Adataiņiem" padevās vēl viens septiņu punktu gājiens, pēc kura rezultāts kļuva 14:3. Pēc brīža rezultatīvs izrāviens padevās jūrmalniekiem – Mihails Tumins piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā un bija precīzs, sitot realizāciju. Vairs tikai 10:14. Tomēr pirmā puslaika pēdējie mirkļi piederēja "Ežiem", kuri iesita soda sitienu un pēc tam vēlreiz piezemēja bumbu. 22:10, ar šādu rezultātu noslēdzās pirmais puslaiks.

Mača otrajā daļā abas komandas vairākas reizes gluži vai pamīšus apmainījās piezemējumiem. Cik viena vienība atrāvās, tik pēc brīža otra piedzina klāt. Rezultātā spēles nobeigumā tika fiksēts rezultāts 34:25 "LMT/Ežu" labā.

Pēc šī mača pirmajā četriniekā "Stats/Miesnieki" ir 19 punkti četrās spēlēs, "LMT/Eži" – 10 punkti piecās, "Garkalne/Livonia" 10 punkti trijās spēlēs, bet RK "Jūrmala" četrās spēlēs punktu nav. Pēc pirmā posma, kurā astoņas komandas aizvadīja apļa turnīru, tās dalījās divos četriniekos, līdzi ņemot punktus pret sava kvarteta komandām. Uz zelta medaļām pretendē tikai "Stats/Miesnieki" un "Garkalne/Livonia". Abu vienību savstarpējā spēle, kas var būt izšķirīgā, ieplānota 7. oktobrī Upesciemā.

RK "Jūrmala" galvenais treneris Svajūns Mikalčus:
– Domāju, ka šie bija skaisti regbija svētki ar augsta līmeņa organizāciju. Lielu darbu bija paveikuši Kristians Avotiņš un Māris Šmits ar Jūrmalas municipalitātes atbalstu. Laukums bija labs, skatītāju daudz. Patīkami, ka arī Latvijā regbija spēles notiek tādā gaisotnē. Mačs izdevās ļoti interesants. Arī mēs centāmies spēlēt labi, taču bija kļūdas, kas neļāva pārņemt vadību. Palieku optimists, jo komandai arvien noteiktāk iezīmējas raksturs un spēles zīmējums. Mēs tagad jau līdzīgi varam spēlēt ar jebkuru komandu Baltijā. Teicami nocīnījās Elmārs Imbrass, labi otrajā līnijā spēlēja Boriss Surajs, labā līmenī visu spēli aizvadīja Artūrs Perihs. Periha sniegums, manuprāt, varētu ieinteresēt Latvijas izlases vadību.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
– Liels prieks, ka esam garantējuši bronzas medaļas, taču, ja viss sakrīt mums par labu, varam pacelties vienu vietu augstāk. Šajā spēlē bijām motivēti un jau pirmajā puslaikā ielikām pamatu uzvarai, taču, tuvāk nākot spēles beigām, sākām steigties. Radās pat problēmas, taču galu galā viss beidzās mums laimīgi. Žēl, ka savainojumu guva Māris Streikišs. Tāpat žēl, ka īsi pirms spēles traumu "atsvaidzināja" Arkādijs Smirnovs. Tas nedaudz lika mums mainīt plānus. Īpašu paldies šoreiz vēlos teikt arī Staņislavam Palatkinam par to, ka varējām gatavoties un saviem treniņiem izmantot RK "Ovāls" stadionu Juglā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!