Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas čempionvienības futbolā Jūrmalas "Spartaka" krievu pussargs Jevgēņijs Kozlovs atzīts par "SynotTip" futbola virslīgas augusta mēneša labāko spēlētāju, kamēr labākā trenera gods ticis jūrmalnieku stūrmanim Jozefam Vukušičam.

Kozlovs par labāko tika atzīts arī sezonas pirmajā balsojumā. Savukārt Vukušičs pie labākā trenera balvas ticis savā pirmajā pilnajā mēnesī pie "Spartaka" stūres, jo Jūrmalas klubam pievienojās jūlija beigās.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga" jūlija labākā spēlētāja balvai bija izvirzījuši Kozlovu, "Ventspils" nigēriešu uzbrucēju Akinolu Adeleki, RFS pussargu Daniilu Ulimbaševu un "Riga" igauņu pussargu Bogdanu Vaščuku. Balsojumā Kozlovs saņēma 37 punktus, par nieka diviem punktiem apsteigdams Ulimbaševu, pie 26 punktiem tika Adeleke, bet 16 punktus saņēma Vaščuks.

Kozlovs augustā ar vārtu guvumiem sekmēja "Spartaka" uzvaras viesos pret "Jelgavu" un "Liepāju"/"Mogo". Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 34 punktiem 17 mačos ir "Spartaks", kam ar 30 punktiem 18 cīņās seko "Liepāja"/"Mogo", bet pa 27 punktiem ir "Riga" un "Ventspils" futbolistiem. Savukārt pie 26 punktiem 17 mačos tikusi RFS vienība, "Jelgavai" ir 18, bet "Metta"/"Latvijas Universitātei" - desmit punkti.

Līdz sezonas beigām komandām palikuši 5-6 mači. Virslīgas mačus rāda kanāls "Sportacentrs.com TV", bet sezonas noslēgumā piecas spēles tiks pārraidītas arī Latvijas Televīzijas 7. kanālā (LTV7).
Par futbola virslīgas marta un aprīļa mēnešu labāko spēlētāju tika atzīts Kozlovs, kamēr labākā trenera balvu saņēma "Ventspils" stūrmanis Pols Ašvorts. Maijā par labāko tika atzīts "Liepāja"/"Mogo" uzbrukuma līderis Artūrs Karašausks, bet labākā trenera gods tika liepājnieku vadītājam Tamazam Pertijam, kamēr jūnijā "Riga" komandas pussargs Oļegs Laizāns tika atzīts par labāko spēlētāju, bet labākā trenera gods tika pašlaik jau atlaistajam rīdzinieku vadītājam Jevgēņijam Perevertailo. Jūlijā par labāko tika atzīts "Ventspils" nigēriešu uzbrucējs Tosins Aijeguns, bet labākā trenera balvu otro reizi sezonā saņēma Ašvorts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!