Foto: AFP/Scanpix

Prestižais daudzdienu velobrauciens "Giro d'Italia" nākamgad sāksies Jeruzalemē, atsaucoties uz Izraēlas Sporta ministriju, Izraēlas ziņo aģentūra AFP.

Tā būs pirmā reize, kad kāds no "Grand Tour" velobraucieniem sāksies ārpus Eiropas. "Giro d'Italia" arī iepriekš ir sācies citās valstīs, Ziemeļīrijā un Nīderlandē, taču vienmēr tas noticis Vecajā kontinentā. No Jeruzalemes velobrauciena dalībnieki gar Vidusjūru dosies uz Izraēlas dienvidiem un Telavivu, kur notiks divi sacensību posmi.

"Mēs ļoti lepojamies ar iespēju uzņemt Izraēlā starptautiskas sacensības, un jo īpaši "Giro", kas ir ļoti svarīgas sacīkstes ar pasaulē labāko sportistu piedalīšanos," aģentūrai AFP atklājis ministrijas preses pārstāvis. Izraēla te saskatot arī labu iespēju reklamēt savu tūrisma industriju valsts 70. dibināšanas gadadienas kontekstā.

Preses konferencē pirmdien, kurā oficiāli tiks paziņots par Izraēlas iekļaušanu velobrauciena maršrutā, piedalīsies tādas zvaigznes kā Alverto Kontadors un Ivans Basso.

Pagaidām nav paziņots, kur būs sacensību finišs, taču mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka tas varētu būt Vatikānā.

100. "Giro d'Italia" šogad noritēja tikai Itālijas teritorijā, sākās Sardīnijas salā, bet finišēja Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!