Foto: Publicitātes foto
"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas vienība "Valmiera/ORDO" vienojusies par sadarbības turpināšanu ar vienu no ilggadējiem komandas līderiem Jāni Kaufmani. Vienošanās ar rezultatīvo aizsargu panākta uz nākamo – 2017./2018. gada sezonu, informē vienība.

28 gadus vecais un 186 cm garais Jānis Kaufmanis debiju Latvijas Basketbola līgā piedzīvoja 17 gadu vecumā, pārstāvot tagadējā Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadīto "Valmiera – Lāčplēša alus" vienību, bet pēdējās divas sezonas viņš bija viens no "Valmiera/ORDO" komandas atslēgas spēlētājiem "OlyBet" LBL un "Triobet" BBL turnīros. Nākamā sezona viņam būs jau desmitā Vidzemes kluba sastāvā, turklāt savā līdzšinējā karjerā kocēnietis tikai divas sezonas ir pavadījis ārpus Valmieras. 2011./2012. gada sezonā viņš pārstāvēja pašreizējo čempionvienību - "VEF/Rīga", bet vienīgo pieredzi leģionāru statusā viņš guvis 2014./2015. gada sezonā, aizstāvot Spānijas otrās līgas kluba "Forca Lieda" krāsas LEB Gold čempionātā.

2016./2017. gada sezonā Jānis Kaufmanis "OlyBet" LBL čempionātā aizvadītajās 42 cīņās izcēlās ar vidēji spēlē gūtajiem 12.7 punktiem, 3.7 izcīnītajām atlēkušajām bumbām un 2.4 izdarītajām rezultatīvajām piespēlēm, savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgas ietvaros viņš laukumā devās 14 mačos, vidēji spēlē gūstot 9.3 punktus, izcīnot 3.1 atlēkušās bumbas un atdodot 1.9 rezultatīvās piespēles. Gadu iepriekš - 2015./2016. gada sezonā Jānim bija būtiska loma Valmieras basketbolam tik nozīmīgā LBL čempiontitula izcīnīšanā, bet tās pašas sezonas ietvaros viņš tika atzīts par LBL aprīļa mēneša vērtīgāko spēlētāju.

2016. gada septembrī "Valmiera/ORDO" pirmo reizi kluba vēsturē triumfēja "Triobet" BBL kausa izcīņā, bet Jānis Kaufmanis sacensību finālā pret BK "Ventspils" komandu (66:64) realizēja uzvaras nesošo metienu un tika kronēts par turnīra MVP.

"Valmiera/ORDO" šobrīd ir spēkā esoši līgumi ar aizsargiem Edmundu Elksni un Jāni Kaufmani, vieglo uzbrucēju Niku Jansonu, centra spēlētājiem Viktoru Iļjinu un Rihardu Adiņu, kā arī virkni U16 un U18 Latvijas izlašu kandidātiem - Ojāru Bērziņu, Dāvidu Vīksni, Raineru Kalniņu, Ņikitu Zadvorniju, Jāni Kāpostu un Danielu Gersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!