Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase FIFA pasaules ranga jaunākajā sarakstā kārtējo reizi piedzīvojusi kritienu un šobrīd jaunais valstsvienības antirekords ir 148. vieta.

Salīdzinot ar iepriekšējo sarakstu, Latvijas izlase piedzīvojusi 17 vietu kritienu. FIFA pasaules rangā kopā ir 211 komanda.

Latvijas futbola izlase gada sākumā ieņēma 110. vietu. Tikai martā un jūnijā komandai bija neliels kāpums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bet visu pārējo laiku Latvijas izlase turpinājusi savu lejupslīdi. Aprīlī un maijā komanda atkārtoja savu līdzšinējo antirekordu 124. vietu. Jūlijā sasniegts jauns antirekords (130. vieta), augustā zaudēta vēl viena pozīcija, bet tagad Aleksandra Starkova vadītā komanda noslīdējusi jau uz 148. vietu. Visu laiku labākā pozīcija izlasei ir 45. vieta 2009. gada novembrī.

Augustā un septembra sākumā Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus Pasaules kausa kvalifikācijā pret Ungāriju viesos un mājās pret Šveici, turpinot savu rekordgaro neveiksmju sēriju. Latvijas izlase tādējādi deviņos mačos pēc kārtas piedzīvojusi zaudējumus, bet pirms tam ilgākā bija septiņu neveiksmju sērija pirms desmit gadiem. Pēdējo reizi Latvija uzvaras garšu izjutusi 2016. gada septembrī, viesos ar 1:0 uzvarot Andoru.

Latvijas izlase ir zemākajā pozīcijā no visām savām pretiniecēm FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B grupā. No citām šīs grupas komandām pasaules rangā Eiropas čempione Portugāle ir trešā, Šveice – septītā, Ungārija – 59., Farēru salas – 93., bet Andora – 144.

FIFA pasaules ranga līdere tagad ir Vācija, kas apsteigusi Brazīliju, bet Portugāle, pakāpjoties uz trešo vietu, apsteigusi trīs komandas. Vēl labāko desmitniekā ir Argentīna, Beļģija, Polija, Šveice, Francija, Čīle un Kolumbija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!