Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš otrdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē viesos uzvarēt Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

"Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, svinēja uzvaru ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0), izcīnot trešo panākumu pēc kārtas. Daugaviņš, kurš šosezon deviņos mačos ir guvis vienus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, otrajā periodā asistēja Denisam Barancevam, kurš šajā mačā guva divus vārtus.

Tikmēr uzvaru "Torpedo" izrāva papildlaika ceturtajā minūtē, kad precīzs bija Jegors Dugins, kuram asistēja čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, kurš pērn sezonas pirmo pusi aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā. Daugaviņš šajā mačā spēlēja 23 minūtes un trīs sekundes, kas bija ilgākais laika starp "Torpedo" uzbrucējiem, trīs reizes metot pa vārtiem, uzvarot sešos no 11 iemetieniem.

Jau vēstīts, ka citā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) zaudēja Ufas "Salavat Julajev", piedzīvojot sesto neveiksmi pēc kārtas. Vēl otrdien Maskavas "Spartak" pagarinājumā ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 1:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars", bet Omskas "Avangard" viesos ar 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) sagrāva Hantimansijskas "Jugra".

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, kura šosezon deviņos mačos vēl nav zaudējusi un ir tikusi pie 25 punktiem. Četrus punktus viņiem zaudē Maskavas CSKA vienība, kamēr tai ar 16 punktiem seko "Torpedo" un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem ir pēdējā - 13.vietā.

Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 19 punktiem ir Kazahstānas klubs Astanas "Baris", par diviem punktiem atpaliekot Magņitogorskas "Metallurg". Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!