Planētas pirmā rakete vīru tenisā Rafaels Nadals svētdien triumfēja ASV atklātajā čempionātā Ņujorkā, izcīnot savu trešo "US Open" čempiona titulu.

Finālā spānis ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-4 divarpus stundu laikā uzvarēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Kevinu Andersonu, kurš rangā ieņem 32. vietu, bet turnīrā bija izlikts ar 28. numuru.

Nadals par "US Open" uzvarētāju kļuva trešo reizi karjerā. ASV viņš par čempionu tika kronēts arī 2010. un 2013. gadā.

Viņa kontā tagad ir 16 "Grand Slam" tituli, no kuriem desmit izcīnīti Francijā uz spāņa iecienītā māla seguma, trīs trofejas iegūtas ASV, divas Vimbldonā, bet viena - Austrālijā. Šosezon viņš triumfēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Austrālijā cieta zaudējumu finālā.

"Šīs bija divas ļoti īpašas nedēļas. Kopš sezonas sākuma bijis daudz emociju, esmu spēlējis augstākā līmeņa tenisu. Noslēdzot "Grand Slam" sezonu ar uzvaru, esmu saņēmis papildu enerģiju," pēc uzvaras teica Nadals, kurš turpinājumā vēlēja labu visiem Meksikā zemestrīcē cietušajiem. "Ļoti žēl par bojāgājušajiem, tas ir smags brīdis visai pasaulei. Ir jābūt stipriem, jo mēs nespējam ietekmēt šīs stihijas."

Tikmēr Andersonam, kurš otrajā kārtā izslēdza Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi, šis bija pirmais "Grand Slam" fināls karjerā.

"Ar Nadalu esam vienaudži, tomēr tāda sajūta, ka visu mūžu būtu sekojis viņam. Ir grūti ar viņu spēkoties, Nadals ir tenisa etalons," uzsvēra 31 gadu vecais Andersons.

Jau vēstīts, šī gada ASV atklātajā čempionātā vīru turnīrā nepiedalījās pieci augstākā līmeņa spēlētāji - Endijs Marejs, pagājušā gada čempions Stans Vavrinka, Novāks Džokovičs, Kei Nišikori un Milošs Raoničs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!