Foto: AP/Scanpix

Šveices dāmu tenisa leģenda Martina Hingisa svētdien Ņujorkā pārī ar skotu Džeimiju Mareju triumfēja ASV atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu sacensībās, tiekot pie sava 24. "Grand Slam" turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Hingisa un Marejs, kuri iepriekš šogad triumfēja arī Vimbldonā, "US Open" sacensību finālmačā ar 6-1, 4-6, 10:8 apspēlēja Haočinu Čaņu no Taivānas un jaunzēlandieti Maiklu Vinusu.

Pirmajā setā Hingisa un Marejs dominēja, bet otrajā agri nokļuva iedzinējos ar breiku, ko gan spēja atspēlēt. Tomēr tāpat viņi zaudēja šo setu un nācās spēlēt supertaibreiku, kurā līdz pat rezultātam 8:8 neviena no komandām nespēja iegūt vismaz divu punktu pārsvaru, bet izšķirošajā brīdī pieredzējušais pāris nospēlēja labāk.

Ceļā uz titulu Hingisa un Marejs apspēlēja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājus amerikānieti Ebigailu Spīrsu un Huanu Sevastjanu Kavalu no Kolumbijas, kā arī dāmu vienspēļu pusfinālisti Koko Vandeveju no ASV, kura spēlēja ar pašlaik jau vīru dubultspēlēs triumfējušo rumāni Horju Tekevu.

Šis jauktajās dubultspēlēs Hingisai ir septītais "Grand Slam" tituls karjerā. Vēl 12 reizes viņa augstākās raudzes turnīros ir uzvarējusi dāmu dubultspēlēs, bet piecus savulaik ieguva vienspēlēs, kurās jau sen nepiedalās.

Jau svētdien Hingisai būs iespēja iegūt 25.titulu, jo viņa pārī ar Haočinas Čaņas māsu Jundzjanu spēlēs arī dāmu dubultspēļu titula mačā, sacenšoties ar čehietēm Luciji Hradecku un Kateržinu Sinjakovu. Savukārt Džemijam Marejam tagad ir trīs "Grand Slam" titulu jauktajās dubultspēlēs, kā arī viņš divas reizes uzvarējis vīriešu pāru sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!