Foto: AFP/Scanpix

Spānis Alverto Kontadors, kurš gatavojas noslēgt karjeru, sestdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" ļoti smagajā priekšpēdējā, 20. etapā, kurā izšķirošo pārsvaru kopvērtējumā ieguva brits Kristofers Frūms.

Šis posms bija tikai 117,5 kilometrus garš, bet ar vairākiem ļoti smagiem kalnu kāpumiem, uzvaru izcīnot mājinieku favorītam Kontadoram ("Trek - Segafredo"), kurš svētdien noslēgs karjeru.

Kontadors ir viens no visu laiku titulētākajiem riteņbraucējiem lielajās tūrēs. Viņš pa divām reizēm uzvarējis "Tour de France" (2007. un 2009.gadā) un "Giro d'Italia" (2008., 2015.) velobraucienos, bet savā dzimtenē notiekošajā "Vuelta a Espana" spānis triumfējis 2008., 2012. un 2014. gadā.

Uzvarētājam sestdien 17 sekundes zaudēja "Sky" vienības braucēji Vauts Pūlss no Nīderlandes un Frūms.

Tikmēr kopvērtējuma vicelīderis Vinčenco Nibali no Itālijas ("Bahrain Merida") finišēja sestais, atpaliekot par 51 sekundi. Līdz ar to Frūmam tagad ir divu minūšu un 15 sekunžu pārsvars pirms svētdien gaidāmā noslēdzošā etapa, kurā kalnu kāpumi vairs nebūs.

Frūms šogad ceturto reizi piecu gadu laikā uzvarēja "Tour de France" velobraucienā, bet citās lielajās tūrēs viņš līdz šim nav spējis triumfēt. Brits svētdien, visticamāk, kļūs vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis gan "Tour de France", gan "Vuelta Espana" sacensībās.

Smagāko "Vuelta Espana" etapu sestdien veiksmīgi izturēja arī latvietis Toms Skujiņš ("Cannondale-Drapac"), kurš finišēja 126. pozīcijā, Kontadoram piekāpjoties par 24 minūtēm un 50 sekundēm.

Tikmēr kopvērtējumā viņš savā pirmajā grandtūrē ir 122. pozīcijā, atpaliekot par vairāk nekā četrām stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!