Foto: Kaspars Volonts; facebook.com/hkrigaofficial

Latvijas hokeja klubs "Rīga" sestdien uzvarēja arī savā astotās Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) sezonas trešajā spēlē, viesos ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) apspēlējot Stupino "Kapitan" komandu.

Kaut pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, mača sākuma daļā rīdzinieki izcēlās divreiz trīs minūšu laikā, precīziem esot Dāvidam Krūmiņam un Artūram Homjakovam. Savukārt 130 sekundes pirms pamatlaika beigām punktu mačam pielika Roberts Kaļķis.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet pirmo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs nākamajā trešdienā, kad Piņķos uzņems Maskavas "Dinamo" jaunos hokejistus.

Jau ziņots, ka sezonas ievadā rīdzinieki viesos divreiz pārspēja Čehovas "Ruskije vitjazi" komandu, esot labāki ar 2:0 un 3:2 pagarinājumā.

Astoņi punkti trijās spēlēs "Rīgas" komandai patlaban dod piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Līgā debitē Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior", kas savas mājas spēles aizvadīs Rīgā. Šajā komandā par ģenerāldirektoru strādā latvietis Raitis Pilsētnieks.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!