Foto: LETA
Ceturtdien, 7. septembrī, svinīgā ceremonijā "Daugavas" stadiona tribīņu pamatos tika iemūrēta kapsula ar kultūras un sporta vērtību vēstījumu, aizsākot jauno tribīņu būvniecību un esošo tribīņu atjaunošanu. Kapsulā tika ievietots vēstījums, kā arī kultūras un sporta simboli nākamajām paaudzēm, informē Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" pārstāvji.

Līdz ar īpašo vēstījumu, kas kalpos kā laikmeta liecība nākamajām paaudzēm, kapsulā ievietota arī Dienvidkurzemes krekla sakta, Latvijas valsts simtgades simbolika un vieglatlētikas stafetes kociņš.

Svinīgajā kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kultūras ministre, Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāja Dace Melbārde, Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" valdes loceklis Elmārs Martinsons, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Maruta Alpa.

Tribīņu būvniecība ir pirmais no Daugavas stadiona vērienīgās attīstības posmiem un tas tiks pabeigts 2018. gada maijā, proti, paredzot pietiekami daudz laika, lai piemērotu Daugavas stadionu un tā centrālo laukumu simtgades Dziesmu un deju svētkiem, kā arī vairākām starptautiskajām sporta sacensībām.

Daugavas stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārbūvēts, kā arī sakārtota tā apkārtējā infrastruktūra. Attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas manēžu, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu, multifunkcionālo halli basketbola un citu komandu sporta spēļu vajadzībām, ledus halli hokeja un daiļslidošanas vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, autostāvvietas un Park&Ride stāvvietas, inženierkomunikāciju pārbūvi un izbūvi, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbus. Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība.

Pateicoties pārbūvei, Simtgades dziesmu un deju svētkos droši varēs uzstāties vairāk nekā 17 tūkstoši dejotāju. Savukārt pārbūvētajās tribīnēs divus koncertus un ģenerālmēģinājumu varēs izbaudīt 30 000 apmeklētāji, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējos Dziesmu un deju svētkos.

Būvprojekta izstrādi, būvniecības darbus un projekta autoruzraudzību veic pilnsabiedrība "LNK INDUSTRIES Partnership" par kopējo līguma summu 10 697 085,25 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!