Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas tenisistei Kaijai Kanepi trešdien ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā neizdevās pārspēt amerikānieti Medisona Kīzu, kas nozīmē, ka pirmo reizi kopš 1981. gada "US Open" pusfinālā sieviešu vienspēlēs tiksies tikai ASV tenisistes.

Kīza, kura WTA rangā ieņem 16. vietu, bet turnīrā izlikta ar 15.numuru,ranga 418.numuru Kanepi apspēlēja ar rezultātu 6-3, 6-3. Tādējādi Kīza atkārtoja savu līdz šim labāko sasniegumu "Grand Slam" turnīros, jo pusfinālā viņa iekļuva arī 2015. gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Šāgada "US Open" pusfinālā Kīza tiksies ar savu tautieti Koko Vandeveju, kura WTA rangā ieņem 20. vietu, bet par otru ceļazīmi uz finālu spēkosies vēl divas amerikānietes – pasaules devītā rakete Venusa Viljamsa un WTA ranga 83. numurs Sloeina Stīvensa, kura ceturtdaļfinālā pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

"Šī uzvara man nozīmē visu, esmu ļoti laimīga, iekļūstot pusfinālā. Esam palikušas četras amerikānietes turnīrā," pēc uzvaras teica Kīza.

Iepriekšējo reizi ASV atklātā čempionāta dāmu turnīrā amerikāņu tenisistu pusfināls bija 1981. gadā, kad par trofeju cīnījās Krisa Everta, Martina Navrātilova, Treisija Ostina un Bārbara Potere. Toreiz par čempiona tika kronēta Ostina, kas finālā trīs setos uzvarēja Navrātilovu.

Līdz ar to arī finālā būs tikai ASV tenisistes. Iepriekšējo reizi divas mājinieces titula mačā tikās 2002. gadā, kad Venusa zaudēja savai jaunākajai māsai Serēnai.

Vadeveja trešdien ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura līdz ar zaudējumu pametīs ranga līderes troni, ko ieņems spāniete Garvinje Mugurusa.

Vandevejai šis ir otrais "Grand Slam" pusfināls karjerā, bet pirmais ASV atklātajā čempionātā. Šogad viņa spēlēja arī Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā, turklāt pa ceļam uz to uzvarēja tā brīža ranga līderi Angeliku Kerberi.

Savukārt vīriešu vienspēlēs Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 3-6, 7-6 (10:8), 6-4 pārspēja šveicieti Rodžeru Federeru, pirmo reizi kopš 2009. gada iekļūstot pusfinālā.

Del Potro Federeru uzvarējis sešos no 22 savstarpējiem mačiem. "Šis bija mans turnīra labākais mačs. Visu izdarīju labi, bija lieliska serve. Fantastisks mačs, kurā biju pelnījis uzvaru. Šis man ir gluži kā mājas turnīrs, esmu laimīgs katru reizi šeit spēlējot," pēc uzvaras teica del Potro.

Pusfinālā viņš spēkosies ar ranga līderi, spāni Rafaelu Nadalu, kurš ceturtdaļfinālā nedaudz vairāk kā pusotru stundu ilgā mačā ar 6-1, 6-2, 6-2 pārspēja 19 gadus veco krievu Andreju Rubļovu, kas rangā ieņem 53. vietu.

"Spēlēt pret Rafu nebūšu skatītāju favorīts, taču ceru, ka kāds atbalstīs arī mani. Nespēju noticēt, ka pēc visiem savainojumiem un operācijām esmu sasniedzis pusfinālu," stāstīja del Potro.

Otrajā pusfinālā tiksies Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, kurš otrajā kārtā apstādināja Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi, un spānis Pavlo Karrenjo-Busta. Abiem šis būs pirmais "Grand Slam" pusfināls karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!